пятница, 20 сентября 2013 г.

Хвала партизанам за подвиг століть, якому нема і не буде ціни!

19 вересня Щорсівщини відзначала День партизанської слави. Навіть дощик, який немов з відра лив зранку взяв і зупинився, даючи можливість людям сповна посвяткувати, побачити чудову програму, високих гостей. Серед них – голови Чернігівської облдержадміністрації й облради Володимир Хоменко й Анатолій Мельник. Заступник губернатора Юрій Музика, голови Щорської райдержадміністрації і райради Олександр Грабовський та Іван Орда, помічник народного депутата Ігоря Рибакова Анатолій Ладний (до речі, за сприяння Ігоря
Олександровича ветерани отримали подарунки і змогли скуштувати партизанську кашу), голова секції партизанів і підпільників при обласній організації ветеранів Іван Кучма та інші. Безумовно, основними героями цього урочистого дійства були самі єлінці, де, власне, і розпочалося, родичі колись розстріляних месників, делегації з усіх сіл і міста нашого краю, гості з сусідніх районів. А Вадим Сінкевич приїхав навіть з Москви, В’ячеслав Громенко – з Миколаївщини. Вони плакали, згадуючи своїх батьків і дідів, загиблих рідних. Спомини заповнювали серце і воно просто розривалося від вдячності й гордості.
У ході заходу відбулася ще одна неординарна подія – відкриття єлінського фельдшерського пункту, повністю оновленого після капремонту. Присутній на відкритті голова ОДА В.Хоменко наголосив: «Головне питання для нас – забезпечити доступність і якість медичних послуг для кожної людини, де б вона не жила – у місті чи селі. Ми робитимемо все для того, щоб покращити умови життя людей та забезпечити реалізацію соціальних ініціатив Президента України у цьому напрямку».
(Продовження фоторепортажу з Лісограду – у наступному номері «Променя»)
Олена КОМПАНЕЦЬ

Комментариев нет:

Отправить комментарий