пятница, 27 сентября 2013 г.

Щорські газівники – кращі в області

Порівняно нещодавно до Щорського управління газового господарства як виробничий підрозділ додалося Ріпкинське УГГ. Відтепер Щорс обслуговує три райони (Городнянський приєднався ще раніше). Наш кореспондент зустрівся з очільником управління І.І. Пінчуком і попросив розповісти про діяльність підприємства на теренах нашого району.




– Іване Івановичу, який потенціал управління газового господарства?
– Хочу сказати, що ми маємо всі можливості нарощувати кількість абонентів. І люди бажають газифікувати своє житло. З початку року підключено 24 оселі як міських, так і сільських жителів. Серед промислових підприємств, які працюють на природному газі, слід назвати завод продтоварів, локомотивне депо, починає діяти зерносушарка в Камці. Спиртове виробництво також на газу. Усього у нас укладений договір на постачання газу із 5188 абонентами. Іще раз нагадаю, що крім міста Щорс у районі газифіковані села Великий Щимель, Займище, Тихоновичі, Старі Боровичі, Нові Боровичі, Хотуничі, Петрівка, Стара Рудня і Смяч.
– На чому зараз зосереджені зусилля газівників?
– Як і завжди, наближаючись до зими, готуємо газові мережі, ремонтуємо газопроводи, усю складну систему газопостачання. Приміром, було зафіксовано витік по Петрівці. Під час ремонту застосовували надскладні прилади, які дуже точно визначають місце витоку. До речі, наше управління має необхідну апаратуру для нормальної діяльності. Значний обсяг робіт мали в Камці, де зроблено врізку й пущено газ.
– Будь ласка, коротенько зупиніться на перспективах розвитку управління.
– Об’єднавши газові господарства трьох районів, ми отримали статус зміцненого управління (до речі, переважно по області об’єднують по два райони). Це потягло за собою зміну структури. У Щорському районі зросла кількість провідних спеціалістів. Своє завдання вбачаємо в безаварійному газопостачанні промислових об’єктів, усіх абонентів. Як і раніше, надаємо послуги з ремонту, газифікації, обслуговування газокористувачів. Виняток складають ті, хто користується зрідженим газом – це вже не наша прерогатива.
– Як би Ви, Іване Івановичу, оцінили б фаховість щорських спеціалістів?
– Наш колектив – один із кращих в області. На щорічних обласних конкурсах аварійної служби щорські газівники стабільно посідають призові місця. Торік вони були першими, цьогоріч – також серед кращих. Дякуючи високій кваліфікації наших працівників, ми постійно виконуємо планові показники. Колектив динамічний, рухливий, його доукомплектували молодими спеціалістами. Ми вдячні ветеранам, які залишили нам добрі традиції, поділилися досвідом. Зокрема, механіку по транспорту В.І. Анденку, слюсарю з Нових Борович В.І. Захарченку та іншим. Молодь, прийнявши естафету, також чудово працює. За взірець слугує аварійна диспетчерська служба, зокрема – В.Ю. Журавель, М.О. Куценко, О.В. Колишак, Ю.В. Моцар, К.С. Наранович, В.Ф. Полосьмак, В.М. Панченко, їх майстер В.С. Міщенко. Хоча справедливості заради скажу, що у нас усі без винятку дуже відповідально ставляться до виконання своїх обов’язків. Із розумінням до наших проблем підходять керівники райдержадміністрації та райради, які допомагають у їх вирішенні. А ми в свою чергу прагнемо не заплямувати честь колективу й добросовісно виконуємо поставлені завдання.
– Дякую за розмову.
Інтерв’ю взяла
Валентина ВОЛОКУШИНА

Комментариев нет:

Отправить комментарий