пятница, 20 сентября 2013 г.

Нові перемоги будуть обов’язково!

Минулої п’ятниці офіційна церемонія з нагоди Дня фізичної культури та спорту зібрала в одному залі активістів спортивного руху Щорсівщини та керівників району. 



Голова райдержадміністрації О.В.Грабовськиий у своєму зверненні до присутніх наголосив, що Президент Віктор Янукович приділяє традиційно велику увагу питанням розвитку масового спорту в країні. Якщо вести мову про наш край, то конкретними проявами такої політики є перспективні плани капітальної реконструкції стадіону в Щорсі, будівництва сучасного спортзалу в гімназії, монтажу кількох спортивних майданчиків для дітей і підлітків. Усе це разом з іншими позитивними заходами повинно суттєво зміцнити базу для піднесення занять фізкультурою в районі на якісно вищий рівень. Надалі О.В. Грабовський оголосив подяки тим нашим землякам, які зробили вагомий особистий внесок у розвиток спорту – Г.М. Белінській, С.О.Колотуші, О.А.Закревському. П.А.Кириченку, Н.М.Медведьовій, Д.А.Вася-новичу, С.А.Виблову, Н.Л.Авдєєнко, В.П.Примаченку. Подяки від начальника відділу в справах сім`ї, молоді та спорту райдержадміністрації А.З.Косевича отримали С.В.Марисий, О.В. Кухаренко, П.Л.Мірошниченко, О.М. Терещенко, Є. Гордійко, К. Лєпєєва, В.Ющенко, Є.Романов. Нагородежних привітав і заступник голови райради В.М.Запорожець. Також були вручені грамоти відділу з питань фізкультури та спорту облдержадміністрації А.О.Сірому та Р.В. Грицюку (Принагідно треба згадати і про те, що А.З.Косевичу з нагоди свята оголошено подяку голови облдержадміністрації В.М.Хоменка.)
На церемонії коротку промову виголосив С.А.Виблов (він же – голова піклувальної ради спортшколи. Започаткована ним акція між місцевими бізнесменами під умовною назвою «Подаруй юним спортсменам м’яч» вже принесла перші результати (до неї, зокрема, приєднався підприємець Сергій Данилов) й триватиме надалі. Саме особистою участю кожна небайдужа людина може допомогти розвиткові дитячо-юнацького спорту – таким був лейтмотив його виступу.
Продовженням спортивного свята стали події, які відбулися наступного дня в приміщенні спортшколи. Там урочисто вшанували медалями та грамотами призерів чемпіонату району з футболу (нагадаємо: І місце посів «Енергетик», ІІ – «Тайм», ІІІ – «Аматор»). Кращим гравцем змагань визнано Івана Добоша, найвправнішим голкіпером – Павла Нікітенка, найпринциповішим суддею – Сергія Чубенка, а головним бомбардиром став Микола Тригуб. Перед учасниками заходу виступили юні гімнастки, ветерани спорту отримали подарунки від фонду «Ми – разом». Спортшколі передали баскетбольний м’яч (теж від фонду «Ми - разом»), а ДЮСШ «Колос» - м’ячі від обласного осередку Національного олімпійського комітету України. Надалі розпочався товариський футбольний матч між чемпіоном «Енергетиком» і збірною району. Як виявилося, народна приказка «Гуртом і батька легше бити» дійсно таки має сенс. Збірники з самого початку матчу заволоділи ініціативою. Хоча енергетики теж не вважали за доцільне відсиджуватися в тилу. Перший гольовий момент створив саме гравець «Енергетика» - після його удару м’яч влучив у штангу ворті районної збірної. Загалом перебіг гри був цікавим. Непогані комбінації, дальні удари, приклади індивідуальної майстерності футболістів, щирі емоції вболівальників – саме за цим і йдуть люди на футбол. Рахунок відкрили збірники ще у першому таймі. Вже у другій половині гри вони закріпили свій успіх ще двома голами. Вже під завісу зустрічі «Енергетик» спромігся провести один м’яч престижу до воріт суперника.
Підсумувати ж цю оповідь можна констатацією факту: попри непрості часи ентузіасти спортивного руху спільними зусиллями рухаються вперед. Зрештою спорт – це не лише здоров`я, дозвілля, розвага, азарт. Краще скзати, це – спосіб життя. Добре відомо, що фізкультура робить людину сильнішою, а держава, в якій розвивається спортивний рух, ніколи не буде слабкою. Тож треба вірити в краще майбутнє нашого народу і нашого спорту. Правда, слід чітко усвідомлювати: будь-що велике починається з малого, з першого кроку. Скажімо, такого, як оголошений набір хлопчиків 2007 року народження до відділення футболу ДЮСШ (у групи тренерів Р.Грицюка, М.Боброва, О.Кухаренка, Є.Шиша). Можливо саме з них виростуть майбутні майстри спорту.

Олег Мірошниченко

Комментариев нет:

Отправить комментарий