пятница, 20 сентября 2013 г.

Навички першої допомоги

З 2000 року щорічно в другу суботу вересня у світі відзначається Всесвітній день надання першої медичної допомоги. Вже стало доброю традицією проводити районним товариством Червоного Хреста (керівник Віктор Кравець) і в школах нашого району заняття-тренінги з надання першої допомоги. 14 вересня такий захід відбувся у міській ЗОШ №2 за участю учнів 8-9 класів. А 17 вересня - у День рятівника – на базі райорганізації ТЧХ з учителями захисту Вітчизни та заступником директора ЗОШ№2 Г.І.Кривенко опановувала навички надання невідкладної допомоги учнівська молодь 10-11 класів школи.


Представники товариства Червоного Хреста роз’яснили школярам, як робити штучне дихання, перев’язки, як діяти при ушкодженні хребта чи переломі кінцівок. Відзначалось, що у всіх надзвичайних ситуаціях, пов’язаних з травмуванням, для життя людини важливі перші хвилини. Своєчасне надання та правильне проведення першої допомоги не тільки рятує життя постраждалому, але й забезпечує подальше успішне лікування, попереджує розвиток ускладнень (шок, нагноєння рани, загальне зараження крові), зменшує втрату працездатності. Тому особливо важливо всім категоріям людей знати хоча б найелементарніші правила надання невідкладної медичної допомоги.
Заняття викликали в дітей не просто інтерес, а й усвідомлення того, що без таких навичок важко обійтись у повсякденному житті.
Успіхові у проведенні цієї роботи серед молоді районна організація завдячує співпраці з відділами освіти та з питань надзвичайних ситуацій райдержадміністрації.

Комментариев нет:

Отправить комментарий