вторник, 22 января 2013 г.

Місце Щорського району на кадастровій карті України

Цього року важливим етапом у просуванні земельної реформи стало створення єдиної і публічної кадастрової карти України. У вільний доступ потрапили дані про розташування приватизованих земельних ділянок.
 Кожен бажаючий може увійти до мережі Інтернет на сайт Державного земельного агентства й докладно з’ясувати – чи зафіксовані межі його землеволодіння, яка ситуація з сусідськими ділянками тощо. У перші дні бажаючих ознайомитись з такого роду інформацією було так багато, що сайт не витримав навантаження трафіку й «завис». Але є можливість зробити «обхідний маневр» і зайти за адресою: http://map.dazru.gov.ua/Kadastrova-Karta, де й розпочати пошук.
Загалом, потягом останніх двох десятиліть в країні було приватизовано й зареєстровано багато мільйонів ділянок, причому робилося це в різних системах координат. Тому фахівці створили програмне забезпечення, яке підганяє все під УСК-2000. Відтепер кадастр автоматизований і високотехнологічний.
Щоправда, за словами працівників районного відділу держземагентства, наразі кадастрова карта містить не всю наявну інформацію, тож у майбутньому триватиме наповнення бази даних. До того ж уже були помічені помилки й неточності, коли на схемі одна ділянка «налягає» на іншу. Такого роду недоліки усуватимуться в процесі роботи.

Комментариев нет:

Отправить комментарий