среда, 9 января 2013 г.

На дорогах, на свята…

За інформацією керівника місцевого відділення Державтоінспекції В.Пискуна, у новорічну пору на Щорсівщині не обійшлося без аварій та порушень правил дорожнього руху. Так, уранці 30 грудня громадянин Росії, їдучи на своєму джипі «Шевроле» вулицею Нових Борович, не впорався з керуванням і скоїв наїзд на електроопору та паркан приватної садиби. На водія складено протокол, який незабаром розгляне суд. А наступного дня, в післяобідню пору, місцевий мешканець, перебуваючи за кермом своєї іномарки, на автошляху Щорс - Михайлівка теж не впорався з керуванням і наїхав на дерево. В обох випадках власники машин звернулися до страхових компаній за відшкодуванням збитків.


У передсвятковий та святковий час не обійшлося без п’яних водіїв за кермом. Тридцятого грудня таких було виявлено двох, 31-го – одного й першого – теж одного. Їхні машини наразі перебувають на штрафмайданчику. Яким чином покарати трьох щорсівчан та одного чернігівця – вирішуватиме суд. (Громадськими роботами, штрафом, адмінарештом чи позбавленням водійський прав). Один із затриманих – наш земляк, якого можна назвати «рецидивістом». Раніше його вже неодноразово карали за схильність до водіння в нетверезому стані, вилучали автомобіль, позбавили водійських прав, але на «шлях виправлення» він так і не став. Можливо, вже цього разу суд «відміряє йому за всією суворістю закону»?
Державтоінспекція нагадує водіям-мешканцям району про те, що вживати алкоголь, перебуваючи за кермом, заборонено навіть у святковий період. Тож хто не зможе обійтися без чарки на Різдво або Новий рік за старим стилем, хай краще скористається послугами таксі. Так буде безпечніше і дешевше.
До речі, саме тривають зимові шкільні канікули, тож батькам необхідно приділити підвищену увагу своїм дітям і ще раз нагадати їм про основні правила дорожнього руху. Зрештою, саме пильність і дотримання вимог безпеки можуть запобігти виникненню неприємних або загрозливих ситуацій.

Комментариев нет:

Отправить комментарий