пятница, 25 января 2013 г.

Радилися сільські голови

18 січня під головуванням голови районної ради Івана Орди, відбулася чергова нарада-семінар з сільськими головами.
У роботі наради взяв участь і виступив голова райдержадміністрації Олександр Грабовський. Він звернув увагу сільських голів на необхідність концентрації зусиль органів виконавчої влади району з виконання програм економічного і соціального розвитку територіальних громад, використанню коштів державного бюджету, виготовлення проектно-кошторисної документації на об’єкти будівництва чи реконструкції. Про підготовку та проведення загальних зборів громадян у лютому-березні 2013 року поінформував Володимир Карпенко - заступник голови РДА.
З початку нинішнього року набрали чинності відразу декілька нормативних документів, які впливатимуть на життя наших співгромадян. Тому значна увага учасників семінару була приділена питанню взаємодії між закладами охорони здоров’я, органами внутрішніх справ, прокуратури та місцевого самоврядування при встановленні факту смерті людини. Для роз’яснень з цього питання були запрошені Всеволод Тарасюк – головний лікар Щорської ЦРЛ, Віталій Грищенко - начальник відділу СДІМ Щорського РВ УМВС, Микола Дрозд – слідчий прокуратури Щорського району. Вони докладно розповіли про дії (у випадку настання таких фактів) працівників закладів охорони здоров’я на місцях, родичів померлої людини, правоохоронних структур у відповідності до вимог нового законодавства та відповіли на численні запитання сільських голів. Жвавий інтерес викликала тема оформлення нерухомості, адже з 1 січня цим займається державна реєстраційна служба, а реєстрацією майна – нотаріуси. Із зазначених питань виступив Віктор Терехов, начальник реєстраційної служби у Щорському районі (сама служба знаходиться по вулиці Щорса 51-А у приміщенні пошти).
На нараді були також розглянуті питання змін до Закону України «Про зайнятість населення», підготовки до Всеукраїнського перепису населення, стану адресного господарства та погосподарського обліку, цивільного захисту населення району та деякі аспекти діяльності та функціонування районної громадської організації «Лікарняна каса», створення освітніх округів.
Підбив підсумки роботи семінару голова районної ради І.Г.Орда.

Комментариев нет:

Отправить комментарий