воскресенье, 13 января 2013 г.

Про визначення вільних від куріння місць на території м. Щорс

ЩОРСЬКА МІСЬКА РАДА
Шосте скликання, двадцять п 'ята сесія
РІШЕННЯ від 26 грудня 2012 року
Про визначення вільних від куріння місць
на території м. Щорс

Відповідно до ст. 175-1 КУпАП, Закону України « Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення», Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення окремих положень про обмеження місць куріння тютюнових виробів», ст. 25 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», сесія міської ради вирішила:
1. Визначити, що вільними від куріння місцями, у яких повністю заборонено вживання тютюнових виробів у місті Щорс є: дитячі майданчики та 10-метрова зона навколо них; навчальні та освітньо-виховні заклади та 10-метрова зона навколо них; комп'ютерні клуби та 10-метрова зона навколо них; заклади охорони здоров'я та 10-метрова зона навколо них; спортивні майданчики та 10-метрова зона навколо них; зони відпочинку, включаючи парки, сквери, пляжі, літні майданчики, згідно переліку (додається); громадський транспорт, зупинки громадського транспорту та 10-метрова зона навколо них; будинкові сходи та під'їзди житлових будинків, гуртожитків, входи в під'їзди.
2. Визначити, що вільними від куріння місцями, у яких, крім спеціально відведених для куріння місць, заборонено паління тютюнових виробів у м. Щорс, є заклади громадського харчування, бари, кафе, дискотеки, заклади розважальної сфери; заклади торгівлі закритого та відкритого типів, включаючи торгові ряди, кіоски, ринки, ярмарки, магазини, приміщення закладів культури; приміщення закритих та відкритих спортивних споруд; приміщення підприємств, установ, організацій всіх форм власності; приміщення органів державної влади та місцевого самоврядування; інших державних установ.
3. Об'єкти, зазначені у п.п 1, 2 облаштувати відповідною наочною інформацією, відповідальність за наявність якої покласти на їх власників або уповноважених ними осіб чи орендарів. У місцях та закладах, де куріння заборонено, має бути розміщена наочна інформація, яка складається із графічного знака про заборону куріння та тексту такого змісту: "Куріння заборонено!".
У закладах громадського харчування відводиться не менше 50 відсотків площі торгових залів таких закладів для обслуговування осіб, які не курять.
Власник або уповноважені ним особи чи орендарі відповідних споруд, окремих приміщень зобов'язані відвести спеціальні місця для куріння, обладнані витяжною вентиляцією чи іншими засобами для видалення тютюнового диму, а також розмістити наочну інформацію про розташування таких місць та про шкоду, яку завдає здоров'ю людини куріння тютюнових виробів.
У місцях для куріння має бути розміщено графічний знак з текстом такого змісту: "Місце для куріння" та інформація про шкоду, яку завдає здоров'ю людини куріння тютюнових виробів, із текстом такого змісту: "Куріння шкодить Вашому здоров'ю!".
4. При порушенні даного рішення органам внутрішніх справ направляти адміністративні матеріали згідно ст. 175-1 «Куріння тютюнових виробів у заборонених місцях» до адміністративної комісії при виконавчому комітеті Щорської міської ради.
5. Дане рішення направити Щорському РВ УМВС України в Чернігівській області та оприлюднити в районній газеті "Промінь".
6. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну депутатську комісію з питань комунальної власності та благоустрою міста.
і Міський голова Р.І. Зуб

Комментариев нет:

Отправить комментарий