пятница, 25 января 2013 г.

Ситуацію на дорогах простою не назвеш

Примхи зимової погоди – то мороз, то відлига – миттєво відбилися на стані місцевих доріг. Нині по всіх населених пунктах Щорсівщини можна спостерігати однакову картину: автошляхи вкриті крижаною кіркою, за напрямками руху транспорту «проїжджені» колії. І – слизько.
Як розповів «Променю» начальник місцевого відділення ДАІ В.А. Пискун,
у вівторок, вже коли темрява вкрила землю, у Щорсі сталася дорожньо-транспортна пригода. Під час спуску зі шляхопроводу до вулиці 30 років Перемоги вантажівка марки «Мерседес» вилетіла на Т-образне перехрестя й врізалася в легковик одного місцевого мешканця. На щастя, внаслідок зіткнення ніхто з людей не постраждав. (Щоправда, «Таврія» зазнала більших механічних пошкоджень, ніж німецький автомобіль). Тепер суд визначить, чи є провина водія «Мерседеса» в цій ситуації. Але безумовним фактом є те, що на асфальтовій поверхні шляхопроводу (який, до речі, належить до числа об’єктів підвищеної небезпеки) була ожеледь.
Виникає логічне запитання до відповідальних посадових осіб міськради: чому дорога не була посипана піщано-соляною сумішшю? Адже через такого роду недолік на потенційну небезпеку наражаються не лише машини, а й велосипедисти.
Загалом ситуація на автошляхах району далеко не ідеальна. З початку року за різноманітні порушення правил дорожнього руху співробітниками Державтоінспекції було притягнуто до відповідальності 40 громадян. Причому 12 мешканців Щорса й ще троє – сіл району попалися на керуванні транспортом у нетверезому стані. Добре, що вони не встигли скоїти жодної аварії. (Хоча, можливо, причина полягає у вчасній доставці їхніх автомобілів на штрафмайданчик?)
З огляду на існуючу ситуацію Державтоінспекція нагадує всім учасникам дорожнього руху про необхідність дотримуватися правил й підвищили свою пильність. Пішоходи не повинні забувати, що вони мають пересуватися тротуарами, а не проїжджою частиною, перетинати вулиці у визначених місцях. У темну пору доби на одязі бажано мати світловідбиваючі елементи. Велосипедистам варто враховувати дорожню обстановку і не їздити по колії, що утворилася на дорозі, адже нині можливості для маневру в разі зустрічі з автомобілем доволі обмежені. Також слід нагадати батькам про необхідність роз’яснити своїм дітям основи правил дорожнього руху і поведінки на вулицях.

Комментариев нет:

Отправить комментарий