четверг, 3 января 2013 г.

«Гарячий» день – вівторок

У вівторок місцевим вогнеборцям довелося попрацювати як у Щорсі, так і в Нових Млинах. За словами начальника пожежно-рятувальної частини Р.Силенка, спочатку в післяобідню пору черговий отримав повідомлення про те, що в місті, у приватному дворі по провулку Пісочному, зайнялася літня кухня. По прибутті на місце події було з’ясовано, що старенький господар вніс до будівлі відро з жаром, аби зігріти заготовлені на зиму продукти.
Звісна річ, він не потурбувався наглянути за жаринами, тож результат не забарився: вогонь спалахнув на залишеному поруч мотлосі й перекинувся потім на стіну. Господарі самотужки почали гасити пожежу, а закінчили справу професійні пожежні. На щастя, збитки від лиха виявилися не дуже великими.
Але того дня це була не єдина надзвичайна подія. Тільки-но співробітники пожежної частини повернулися на базу – надійшов виклик з Нових Млинів, де під загрозою опинилася школа. Коли вони приїхали до села, то побачили: один клас і коридор навчального закладу сильно задимлені. На щастя, учнів у приміщенні уже не було, адже уроки скінчилися. У пошуку осередку займання пожежним в одному місці довелося частково розібрати стіну і перекриття. Відкритого вогню майже не було, його швидко загасили. Як вдалося з’ясувати, причиною біди стали недоліки в конструкції пічки. Проблема добре відома – недостатній протипожежний розрив між цегляною кладкою та дерев’яними елементами стіни та перекриття. З огляду на сильні морози пічку добряче топили – ось і результат. За поганого збігу обставин стара дерев’яна школа (за документами – побудована 1914 року) могла вигоріти вщент.

Комментариев нет:

Отправить комментарий