пятница, 25 января 2013 г.

Головний критерій оцінки роботи міліції – це довіра громадян

«2012 рік, без перебільшення, був винятковим в новітній історії України, - зазначив начальник Щорського РВ УМВС майор Андрій Зеляк. - У стислому відрізку часу співпали три масштабні за значенням події - проведення у нашій державі фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу, вибори народних депутатів України та введення в дію нового Кримінального процесуального Кодексу. Це потребувало значної концентрації та напруження зусиль всієї міліції України та Щорсівщини зокрема».
Гасло «Людина понад усе», яким керувався особовий склад райвідділу в своїй роботі протягом 2012 року, залишається актуальним і цьогоріч. Забезпечуючи поставлені вищим керівництвом завдання, працівники ОВС у взаємодії з громадськістю у вечірній та нічний час за рахунок особистого часу забезпечують охорону громадського порядку. Результатом проведених заходів стало те, що торік було скоєно утричі менше злочинів у громадських місцях порівняно з 2011 роком.
Минулого року було розкрито 134 злочини, в тому числі тяжких та особливо тяжких - 58. Однією з проблем нашого району є продаж фальсифікованого алкоголю. Внаслідок придбання та вживання фальсифікованих горілчаних виробів спиваються мешканці району, що призводить до скоєння різних злочинів. Проаналізувавши причини та умови негативних явищ, міліція вжила певних заходів щодо документування такого роду порушень чинного законодавства. Результат цього – очевидний. Виявлено злочинів у 2011 році - 169, в 2012 році – 158, зменшилася кількість шахрайств (2011 - 3, 2012 - 0), крадіжок (2011 - 58, 2012 - 50), грабежів (2011 - 6, 2012 - 5), зґвалтувань (2010 - 0, 2012 - 0), вбивств (2010 - 2, 2012 - 0).
Згідно зі статистичними даними, підрозділом БНОН вилучено з незаконного обігу 2717 г наркотичних засобів. На Щорсівщині за незаконні операції з наркотиками у минулому році порушено 23 кримінальні справи, у тому числі 9 - за збут.
Керівництвом ОВС дане доручення налагодити більш тісний зв’язок з місцевими громадами. Така співпраця є запорукою своєчасної профілактики правопорушень та оперативного розкриття вже скоєних злочинів. Аби якнайширше поінформувати громадськість про графік роботи та місця прийому громадян дільничними інспекторами міліції, вони вручатимуть громадянам візитні картки. В них будуть зазначені години прийому, адреса приміщення, де дільничний інспектор проводитиме прийом, а також його телефон. Ця ж інформація буде розміщена у громадських місцях. У 2012 році інспекторами ДІМ було розкрито 52 злочини, складено 1021 адміністративний протокол.
Керівництвом Щорського РВ УМВС постійно проводиться профілактична робота, направлена на попередження фактів порушення співробітниками відділу дисципліни та законності. Заохочено за звітний період 24 співробітники, заохочень - 34, з них 21 - правами начальника Щорського РВ УМВС та 13 - правами начальника обласного управління. Незважаючи на недостатній стан фінансування, минулого року відбулося підвищення грошового забезпечення та заробітної плати правоохоронців.
Співробітникам райвідділу постійно наголошується, що запорукою довіри населення є професіоналізм міліції, високий рівень моральних і ділових якостей її працівників, ввічливе ставлення до громадян. Велика увага приділяється роботі щодо недопущення з боку працівників міліції по відношенню до громадян фактів катувань та жорстокого поводження. Також приділяється відповідна увага дотриманню транспортної дисципліни на службовому та власному автотранспорті співробітниками райвідділу, постійно доводяться до відома всі факти порушення транспортної дисципліни, скоєні працівниками інших структурних підрозділів.
До вищенаведеного варто додати, що торік місцевий райвідділ міліції пройшов перевірку з боку комісії Міністерства внутрішніх справ на предмет належного реагування на звернення громадян і взаємодії з громадськістю. Якщо вести мову про особовий склад РВ УМВС, то його повсякденна діяльність з кожним днем все більше відповідає сучасним вимогам – як у питанні професійності, так і у володінні новітніми засобами та методами боротьби із злочинністю. Підтвердженням цього є те, що перехід до застосування на практиці положень нового Кримінально-процесуального Кодексу відбувся належним чином.
Однозначним позитивом є і цілеспрямована кадрова робота. Відійшли в минуле ті часи, коли в райвідділі було більше двадцяти вакантних посад. (Наразі їх лишилося 4, але вже влітку до нас на роботу прийдуть випускники вищих навчальних закладів системи МВС, які отримали направлення на здобуття професії зі Щорса.).


Комментариев нет:

Отправить комментарий