пятница, 25 января 2013 г.

Ветеранський контроль

Добре відомо, що доволі ефективною формою громадського контролю за діяльністю посадових осіб є робота місцевої ветеранської організації. Ветерани – це особлива категорія людей. Вони небайдужі й до того ж – в силу свого статусу – незалежні. Тому мовчати ніколи не будуть й казатимуть правду в очі будь-якому начальнику. До того ж, саме ветеранський актив у значній мірі формує громадську думку, ігнорувати яку – означає легковажити народними настроями.


Темою для чергового засідання президії райради ветеранів під головуванням Я.М. Ковальського став попередній звіт новообраного міського голови Р.І. Зуба. Лідер щорської громади перебуває на посаді менше 7 місяців, але ветерани вирішили поцікавитися, як триває виконання його передвиборчої програми. На поставлені запитання Р.І. Зуб розповів, що на можливості покращити життя в нашому місті впливають різні фактори, але головний – відверто бідний бюджет. Саме тому деякі справи вирішуються не так швидко і не в тому обсязі. Загалом він погодився зі співрозмовниками: проблем у райцентрі вистачає. У зимовий період розчистка доріг і тротуарів від снігу проводилася регулярно. А ось піщано-соляною сумішшю вулиці посипалися через брак фінансових ресурсів не кожного дня. Тому висловив прохання з розумінням поставитися до теперішньої ситуації й пообіцяв, у разі наявності коштів, обов’язково виправити стан справ. Зрештою, як відомо, в державі масштабна фінансова криза, ще з осені працівникам бюджетної сфери затримували зарплатню….
Під час бесіди ветерани підняли ще ряд актуальних питань – освітлення вулиць, валка старих аварійних дерев. Також не минули й теми правопорядку. Діяльність пунктів з нелегального продажу фальсифікованого алкоголю («спиртових точок») і неконтрольована робота деяких закладів відпочинку фактично сприяють споюванню й деградації підростаючого покоління. А це тягне за собою такі негативні явища як хуліганство, крадіжки тощо. Особливе обурення викликав факт того, як «обдерли» у центрі міста новорічну ялинку, а міліція так і не з’ясувала, хто це зробив.
Присутня на заході керівниця житлово-експлуатаційної дільниці Г.І. Кошова розповіла про роботи з благоустрою населеного пункту, зокрема – вивезення сміття. Обговорюючи питання, ветерани висловили здивування, чому ЖЕД встановила таку високу платню за подібну послугу.
Завершилася зустріч обопільною згодою всіх її учасників у подальшому продовжити такого роду співпрацю. Посадовці матимуть змогу краще дізнатися, що турбує людей, отримати поради від досвідчених господарників, а ветерани – донести свої думки і прагнення до тих, кому довірена доля місцевої громади. Як сказав «Променю» Я.М. Ковальський, у планах районної ветеранської організації – незабаром організувати зустріч з керівництвом райдержадміністрації й поцікавитися підсумками соціально-економічного розвитку Щорсівщини за 2012 рік.
Олег МІРОШНИЧЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий