пятница, 25 января 2013 г.

Михайло Яковець, директор територіального центру соціального обслуговування: «Соціальні ініціативи Президента втілюємо в життя»

Хочу зазначити: робота територіального центру у 2012 році була спрямована на виконання Законів України, постанов Кабінету Міністрів, соціальних ініціатив Президента України В.Ф. Януковича.

Колектив територіального центру налічує 97 чоловік, має 4 відділення. А всього ми обслуговуємо 3024 жителів району. Порівняно з минулим роком кількість осіб, яким надані соціальні послуги, зросла на 585 чоловік або на 24 відсотки. Особлива увага приділялася обслуговуванню 570 інвалідів, 878 ветеранів війни.
Стан розвитку системи соціального обслуговування громадян в районі у звітному році (враховуючи старіння проживаючого населення) задовільний.
За минулий рік відділенням соціальної допомоги вдома надана допомога 752 одиноким непрацездатним громадянам та інвалідам. Платні соціальні послуги надані 176 особам. Навантаженням на одного соціального робітника – 10,8 чол. Для покращення стану обслуговування всі соціальні робітники забезпечені велосипедами, господарськими сумками, спецодягом.
Працівники відділення адресної натуральної та грошової допомоги надають 4 види послуг: ремонт одягу, взуття, перукарські послуги, комплексне обслуговування з ремонту будівель та споруд. За рік послугами відділення скористались 1642 особи. Натуральну допомогу виділено на суму 10430 гривень.
53 види послуг надавались територіальним центром громадянам в звітному році. Кошти, отримані за платні послуги 1449 особам у розмірі 99,8 тис. грн., що на 15 відсотків більше, ніж у 2011 році, витрачені на виплату заробітної плати, придбання велосипедів для соціальних робітників, канцелярських товарів.
За рахунок надходження гуманітарної допомоги від благодійної організації «Ми разом» оновлюється банк одягу, взуття, постільних речей на випадок виявлення бездомних громадян в районі та осіб, які повернулись з місць позбавлення волі. Працює безкоштовний пункт прокату засобів реабілітації для інвалідів (візки, милиці, стійки).
Продовжувалось виїзне обслуговування сільського населення, в тому числі працівниками відділення соціально-побутової адаптації, яке значно активізувало свою роботу. У звітному році запроваджено новий вид послуг – масаж, який схвально зустрінутий населенням. Всього зроблено 28 виїздів, в ході яких надані послуги 980 людям похилого віку.
Мешканці стаціонарного відділення для тимчасового або постійного проживання забезпечені раціональним чотириразовим харчуванням, одягом, взуттям, засобами реабілітації, з ними постійно спілкуються керівники району. Тут підтримується належний санітарно-гігієнічний стан.
Силами працівників районного та Новоборовицького будинків культури, учнів Щорської ЗОШ №1 та Новоборовицької школи для стареньких влаштовуються концерти. Черги на поселення до будинків-інтернатів області немає. Більшість жителів району, які звертаються для оформлення до будинків-інтернатів, бажають, щоб їх поселили до стаціонарного відділення у с.Нові Боровичі. Вважаю, що додаткової потреби у створенні нових стаціонарних відділень для постійного проживання зараз нема. Існуюче відділення на 33 ліжко-місця станом на 1 січня ц.р. заповнене на 82 відсотки.
На забезпечення функціонування Новоборовицького стаціонарного відділення витрачено 699 тис. грн., з яких 458 тисяч або 66 відсотків – бюджетні кошти. Середньомісячна вартість проживання одного мешканця склала 2157 гривень. Витрати на одноденне харчування проживаючого – 21,10 грн.
Середньомісячна заробітна плата соціального робітника склала 1791 гривень, по територіальному центру – 1737 гривень.
І декілька слів про матеріально-технічну базу територіального центру та його підрозділи. Вона – хороша. У минулому році відремонтовано 4 кабінети та залу, закуплено 18 велосипедів для соціальних робітників, замінено на пластикові 6 вікон у стаціонарному відділенні, виконано ряд інших робіт. Щорським рай-агролісгоспом мешканцям стаціонарного відділення був подарований холодильник «Дніпро». В стаціонарному відділенні побувала делегація з Німеччини, яка теж надала благодійну допомогу.
Зміцненню матеріально-технічної бази стаціонарного відділення планується приділити більшу увагу в 2013 році. У майбутньому необхідно замінити покрівлю на приміщенні територіального центру.
І насамкінець хотів би подякувати за тісну співпрацю з нашою структурою закладами охорони здоров’я, Пенсійному фонду, благодійній організації «Ми разом», районному товариству Червоного Хреста та іншими.

Комментариев нет:

Отправить комментарий