среда, 2 августа 2017 г.

Поласуємо пернатою дичиною?


21 липня в Сновському УТМР відбувся президіум на чолі з керівником районної організації Ігорем Мосею. Темою цього заходу стало обговорення питання про відкриття сезону полювання на пернату дичину в 2017-2018 роках.

Перед відкриттям полювання членами організації було проведено облік чисельності пернатої дичини у липні  та отримано дозвіл згідно з відповідними документами.
Ігор Мося зазначив: «Відкривається сезон полювання на пернату дичину: качок, голубів та перепілок з 5-ої години ранку 5 серпня по 29 листопада включно. За придбанням відстрільних карток потрібно звертатися в Сновське відділення, яке знаходиться за адресою: вул. Короленка,48. Детальніша інформація за телефоном 2-13-86 або (098) 507 55 86. Днями полювання є субота, неділя, середа, а для мисливців власників собак лягавих порід та спанієлів, додатковий день – четвер. Норма добування пернатої дичини одним мисливцем за день полювання не повинна перевищувати: качок – 3,        куликів – 4, лисок – 4, голубів – 4, перепілок – 5,     куріпки сірої – 2.  
Забороняється знаходитися в угіддях при проведенні полювання на пернату дичину з нарізною зброєю та набоями для гладкоствольної зброї, спорядженими кулями і шротом діаметром більше 5 мм».
До речі, члени УТМР роблять все для покращення умов життя тварин. Зокрема, було встановлено 45 солонців для зайців, відремонтовано 25 годівничок. Протягом всього літа відбувається заготівля сіна для підкорму диких тварин в зимовий період.
Тож давайте і ми з вами робити все можливе, щоб чисельність місцевої фауни зростала з року в рік.
Тетяна Литвин, фото автора

Комментариев нет:

Отправить комментарий