суббота, 1 октября 2011 г.

Регіональні ресурси продовольчого зерна

Згідно з розпорядженням голови облдержадміністрації №233 від 5 липня 2011р. управлінням агропромрозвитку РДА затверджений порядок оформлення та використання регіональних ресурсів продовольчого зерна.
Передбачається укладення договорів між райдержадміністрацією і сільськогосподарськими товаровиробниками про зберігання певної кількості зерна для продовольчих потреб району. У вирішенні цього завдання можливий другий варіант. Цього року проводиться закупівля продовольчого зерна до Аграрного фонду України за рахунок коштів, передбачених у Державному бюджеті.
На жаль, мушу констатувати, що укладання договорів іде надто повільними темпами. Так СТОВ «Щорссільгоспсервіс» і ТОВ «Щорсагроімпульс» виконують забов‘язання по форвардних контрактах. На жаль, у районі немає зерна, яке б за якістю відповідало продовольчому – маємо лише фуражне зерно.
Обсяги формування регіональних ресурсів продовольчого зерна до урожаю 2012 року становлять 1520 тонн – 1340 тонн жита й 180 – пшениці. А через аграрний фонд України можна реалізувати 660 тонн жита й 328 – пшениці. На недавню нараду з питань формування регіональних ресурсів продовольчого зерна до райдержадміністрації прибули не всі керівники сільгосппідприємств. Договір укладено поки що один – із псп «Турчанка».
І.Середа, головний спеціаліст,
головний держінспектор якості

Комментариев нет:

Отправить комментарий