пятница, 14 октября 2011 г.

Спорт виховує віру у власні сили

Пропонуємо читачам «Променя» інтерв’ю з начальником відділу в справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації А.З. Косевичем. Нагода для розмови – професійне свято тих наших земляків, котрі не уявляють життя без фізичної культури і спортивних досягнень. 
- Які події стали визначальними у спортивному житті Щорсівщини протягом останніх 12 місяців?
- Відбулися спартакіади сільських команд – у Тур’ї та Рогізках, районна спартакіада держслужбовців та працівників органів місцевого самоврядування. У чемпіонаті району з футболу взяли участь шість команд.
Цьогоріч після останнього кола розіграшу склалася колізія: відразу три команди – лідери – набрали однакову кількість очок (по 24). У підсумку долю призових місць вирішив підрахунок різниці забитих і пропущених м’ячів у матчах між ними. Таким чином чемпіоном став «Ветеран-ДЮСШ» (капітан Р.Грицюк), віце-чемпіоном – ФК «Єліне» (В.Мороз), а символічна бронза дісталася «Енергетику» (Д.Васянович). На традиційному весняному турнірі з міні-футболу володарями призових місць стали «Ветеран», «Локомотив», «Енергетик». Також було проведено відкриті районні чемпіонати з вільної боротьби та легкої атлетики, на які прибули гості не лише з сусідніх районів, а й з Сумської області. Популярністю відзначився чемпіонат району з волейболу, де найуспішніше виступили «Локомотив», команда ВПУЛГ і «Ветеран». А до Дня захисника Вітчизни призовники змагалися між собою у силовому триборстві. П’ять команд взяли участь у турнірі з паркового волейболу. Переможцями стали «Імпульс», «Локомотив», «Сміливість».
- А чим відзначилися наші спортсмени на обласній та всеукраїнській аренах?
- Вони активно виступили на VI літніх юнацьких спортивних іграх Чернігівщини. Легкоатлети у підсумковому заліку закріпили за собою четверте місце серед районів області, найвагоміших результатів досягли Н.Корнієнко, М.Кухаренко, П.Сануто, А.Сороко (тренери В.Д. Бережний, Н.М. Медведьова, О.М. Карпенко). Борці вільного стилю здобули І місце. Підтримали своє реноме Д.Ісаченко, А.Маслюк, О.Кушніренко, Р.Вашкевич, О.Петренко, А.Дутка, М.Ковальчук. Також вони були заявлені на боротьбі дзюдо і боксі. Хоча ці види спорту й не культивуються в Щорському районі, проте наші юнаки та дівчата записали до свого активу ряд перемог на рингу і татамі. (Дзюдо і бокс – ІІ місця).
Окремо варто розповісти про Яну Мірошниченко, котра у фіналі упевнено здолала опір титулованої дзюдоїстки з Чернігова.
Також ІІ місце у пляжних волейболістів (наставник С.В. Воронін). Ще треба обов’язково згадати про ІІІ місце в обласній першості з футболу на призи клубу «Шкіряний м’яч», яким відзначилася команда спортшколи (тренер Р.В. Грицюк). Представники райради ФСТ «Колос» взяли участь у сільських спортивних іграх Черні-гівщини. А держслужбовці на обласній спартакіаді виступили доволі успішно (V місце), індивідуальний залік підтвердив майстерність Г.М. Белінської (шашки) і А.М. Тітенка (настільний теніс). На чемпіонаті області з волейболу серед ветеранів команда Щорсівщини посіла ІІ місце. П.Олійник улітку став чемпіоном України в забігу на 3000 метрів з перешкодами, а О.Данильченко виборов V місце на чемпіонаті України серед юнаків з вільної боротьби (вагова категорія до 100 кг).
Усі вищезгадані результати досягнуто спільною і напруженою працею спортсменів, їхніх наставників, а також завдяки збереженню масовості спортивного руху району і двох спортшкіл – освітянської та «Колос», де проходять підготовки майже п’ятсот учнів. Попри очевидну нестачу фінансування галузі, що не дає можливості в належному обсязі налагодити тренувальні процеси й брати участь у всіх змаганнях, наші спортсмени мають гідні досягнення й хороші перспективи. Головне – підтримати їхнє прагнення до нових перемог.
- Кого треба згадати в контексті організації спортивного життя у сільській місцевості?
- Перш за все сільського голову Нових Борович А.О. Сірого, адже за його ініціативою в селі проводиться спартакіада, новоборовичани традиційно є учасниками районних та інших змагань. Безумовними активістами і спонсорами спортивного руху можна назвати підприємців В.М. Мороза. О.А. Печкурова, С.Ф. Смолія. А ще велика вдячність тренерському складу, працює з дітьми в Петрівці, Тур’ї, Кучинівці, Великому Щимелі.
- Ветерани і досі в строю?
- Так. О.С. Жерденко, Г.М. Салата, В.Г. Щербина своїм прикладом ніби підтверджують очевидну істину: повноцінне життя без спорту просто неможливе.
- Який у Вас настрій напередодні свята?
- Вважаю, певні труднощі сьогодення не здатні зіпсувати людям хорошого настрою. Я щиро вітаю колег, усіх земляків – спортсменів, прихильників здорового способу життя зі святом. Бажаю нових здобутків, реалізації задуманого, міцного здоров’я. Протягом останнього десятиріччя Щорський район упевнено утримується в групі лідерів у сфері спорту області, випереджаючи чимало районів з більшим економіко-демографічним потенціалом. Сподіваюся, всі разом ми зможемо підтримати цю традицію і надалі.
- Дякую за розмову.
Інтерв’ю взяв Олег МІРОШНИЧЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий