вторник, 25 октября 2011 г.

«Я їду в Щорс» - вірш з такою назвою заслужений працівник культури України – Г.М. Драгинець написав по дорозі до нашого міста, де він колись працював.

Днями у музичній школі відбулося засідання клубу «Цікаві зустрічі», що діє при дитячій бібліотеці.
Завідуюча бібліотекою Олена Уляненко запросила для спілкування колишнього директора музичної школи (працював тут у 1966-71 рр.) Григорія Драгинця.
Це була не просто зустріч, а ще й презентація книги «Без пісні життя безголосе». Вона видана у нинішньому році і вміщує в собі оповідь про життєвий і творчий шлях заслуженого працівника культури України Г.М. Драгинця (упорядник О.П.Бадалов) та його творчий доробок (вірші та оповідання).
До речі, Григорій Михайлович був так зворушений запрошенням, що просто в дорозі написав вірша - «Я їду в Щорс» спомин про роки, проведені в нашому місті.
Спомини продовжувались і на зустрічі. Вони ніби вплелися у вітання від імені колишніх учнів, тих, з ким творив, нинішніх викладачів музичної школи. На честь гостя лунали пісні, музичні твори, він багато читав своїх віршів.
Знаний на Чернігівщині митець, диригент-хормейстер (свого часу очолював заслужений народний хор «Десна»), педагог (працював, зокрема, директором Чернігівської міської дитячої школи мистецтв) під час зустрічі ніби повернувся в свою юність. І був за це несказанно вдячний її організаторам.


Комментариев нет:

Отправить комментарий