понедельник, 10 октября 2011 г.

Два тижні – саме стільки лишилося до початку опалювального сезону. Чи готовий район до холодної пори року?

Саме це стало провідною темою на розширеному засіданні колегії райдержадміністрації. Голова РДА О.В.Грабовський з самого початку зорієнтував учасників обговорення на конкретику, тобто: що зроблено і що гальмує процес підготовки до зими.
З доповіді начальника відділу житлово-комунального господарства РДА О.О.Коротиша присутні дізналися, що теплоенергетика в принципі може належним чином розпочати опалювальний сезон. Гідравлічні іспити мереж, ремонт котлів, ревізія автоматики, запірної апаратури тощо – проведені. Хоча відчутним негативом є кількасоттисячний борг перед підприємством збоку держави і споживачів. Просувається справа переведення квартир п‘ятиповерхового будинку по вул. 30 років Перемоги на індивідуальне газове опалення. Проблемною залишається ситуація з ремонтом дахів на деяких багатоквартирних будинках. Готовність водопровідно-каналізаційного господарства оцінюється в понад 90%. Для закладів медицини завезено 346 скл.м дров, готовність галузі до зими складає 98%. З 48 окремих будівель культури повністю опалюватимуться 30, частково – 11. Дільниця райавтодору для роботи взимку має в наявності 387 т піщано-соляної суміші, а це – лише третина від потреби. В обговоренні доповіді взяли участь заступник міського голови О.М.Виставнога, голова правління ПрАТ «Комунальник» А.М.Дуля, начальник дільниці «Облтеплокомуненерго» Т.О.Пекельна.
По другому питанню порядку денного – «Виконання програми розвитку підприємництва» - доповідь виголосила начальник управління економіки РДА Г.М.Гукун.
Завершилася робота колегії розглядом стану врегулювання земельних відносин (доповідач – заступник начальника управління агропромрозвитку РДА О.Я.Солоха). Серед іншого було озвучено інформацію, що загалом по району сільгосппідприємствами укладено 5330 договорів з громадянами на оренду землі. На жаль, ряд господарств сплачують людям орендну плату нижчу, ніж це передбачено президентськими указами та іншими нормативно-правовими документами. Скажімо, найменше платить псп ім.Ватутіна (Нові Боровичі) – 124 грн., а найбільше – псп «Прогрес» (Хотуничі) – 540 грн. Станом на 1 вересня сільгосппідприємства Щорсівщини нарахували орендної плати на суму 1 млн. 677 тис грн., але виплатили людям лише 248 тис. (16%). У цьому питанні існує потреба посилення ролі органів виконавчої влади та місцевого самоврядування з метою захисту інтересів власників землі.
Підсумував роботу колегії голова райдержадміністрації О.В.Грабовський.
Олег МІРОШНИЧЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий