вторник, 11 октября 2011 г.

В «Медовій любові» будуть займищанські бджоли

Наша газета уже писала про те, що на теренах району знімається мелодрама «Медова любов». Сьогодні, в День українського кіно, мова піде про участь мешканців нашого району в створенні кінострічки.
По-перше, немало жителів райцентру та займищан взяли участь в зйомках масових сцен. По-друге, наші мешканці здавали в оренду кіношникам не тільки свої помешкання, городи, подвір’я, а навіть бджіл.
- Мої гратимуть у фільмі головну роль, - посміхається директор Щорської дитячої бібліотеки Олена Уляненко. – У мене брали два вулики з бджолам і 5 порожніх, коли знімали сцени на пасіці. Крім вуликів, ще рамки, медогонку.
Вчила народного артиста Росії Юрія Назарова, як нею користуватися. Так приємно було спілкуватися з ним і з іншими акторами. Дуже інтелігентні і водночас прості люди. Порядні і обов’язкові.
За бджолами приїздили вдосвіта (коли вони ще спали) і привозили пізно ввечері (коли вони вже спали). Надзвичайних випадків не було, але когось із знімальної групи моя бджола все-таки вкусила.
Мої бджоли будуть не тільки в кадрах фільму, а й у титрах. Вірніше, титри йтимуть на фоні того, як бджоли збирають мед. Щоб зняти це, оператор довгий час чекав, поки бджола сяде на намічену ним квітку.
Нелегка у них робота, але цікава. Тож і допомагала із задоволенням. Із одного вулика спеціально не викачувала мед, бо так треба було за сценарієм.
Брали консультації кінотворці і у щорського пасічника Юрія Самолюка. Більше того, Юрій Євгенович навіть знявся в епізоді. В повній бджолярській екіпіровці. Обличчя під сіткою не видно. Глядачі будуть впевнені, що то – виконавець ролі Юрій Назаров.
- Юрій Володимирович виявився дуже талановитим учнем, - розповідає Ю.Самолюк, - досить швидко освоїв ази роботи пасічника. Олена Шилова спочатку трохи плуталась – особливо, коли знімала бджіл з рамки. Я не відразу визначився, чим краще це робити – спеціальною щіткою чи, як у старі добрі часи, гусячим крилом. Врешті-решт перевага була віддана крилу.
Актори жваво цікавились особливостями роботи пасічника, питали про те, як «працюють» бджоли. А ще знімальна група запаслася у нас медом. Купували його у консультантів.
Марія ІСАЧЕНКО
Фото Олександра КРУМКАЧА

Комментариев нет:

Отправить комментарий