пятница, 28 октября 2011 г.

З ними їздити не страшно!

На теренах нашого району перевезення пасажирів здійснюють ВАТ «Щорське АТП-17446» (голова правління В.М. Кілікеєв) та три приватні перевізники І.А.Капуста, А.В.Дунай і О.С.Кухаренко.  Приємно, що в цьому році автотранспортне підприємство своє професійне свято зустрічає з прибутком.

За 9 місяців поточного року він складає 157 тисяч гривень (у порівнянні з минулим роком за цей же період було 109,1 тисячі гривень збитків). В основному прибутковим стало підприємство через те, що держава вчасно надає субвенції за пільгове перевезення пасажирів. Станом на 1 жовтня АТП отримало 235,1 тис. грн. компенсаційних виплат. Перевезення пільгових категорій громадян проводиться щовівторка згідно з графіком руху автобусів. Пільговикам у цей день потрібно лише звернутися у квиткову касу автостанції з відповідним посвідченням для внесення відмітки до касової відомості та одержання безплатного квитка. Заплатити доведеться лише станційний збір, а сам квиток – безкоштовний.
Щорське АТП обслуговує маршрути від Щорса до Смячі, Низківки, Безуглівки, Клюсів, Гути Студенецької, Чернігова через Седнів і Березне. Квитки у них дешевші, ніж у приватних перевізників. За нинішній рік перевезли 97,2 тисячі пасажирів. На жаль, ступінь зношення транспортних засобів досить значний. Аби держава підтримала АТП і закупила автобуси для них – можна було б охопити автобусним сполученням більше населених пунктів і якість послуг була б вищою. Та ще й стан доріг не всюди задовільний. На підприємстві є 4 власні та 4 орендовані автобуси, на яких працюють водії-професіонали зі стажем. Перед виходом на маршрут кожен водій проходить медобстеження.
- З ними їхати не страшно! – запевнили нас в АТП. – Та й кожен пасажир має квиток і страховку під час поїздки.
Водії приватних перевізників також мають відмітку у шляхових листах про медичне обстеження. А от квитки видають тільки на вимогу. Пасажири не завжди їх беруть, бо думають, що квитки їм не потрібні. Хоча насправді - це важливий документ під час оформлення будь-якого відшкодування з боку перевізника (у разі аварії чи ще якогось нещасного випадку). Квиток підтверджує: ви заплатили за проїзд, і водій несе відповідальність за якість послуги.
Але поки все залишається на своїх місцях. Люди продовжують їздити без квитків, а приватні перевізники користуються тим, що пасажири не знають своїх прав. Проте у пересічних громадян є завжди право вибору, кому варто віддати перевагу.
А ми бажаємо всім автомобілістам і транспортникам рівних доріг, високих зарплат і безпечних поїздок. Зі святом!
Лариса МАРТИНЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий