суббота, 1 октября 2011 г.

Музика - це стан душі

Багато є висловів про музику. Ще древньогрецький поет-драматург Есхіл сказав, що «музика сильніша за слово, ніжніша за думку». А видатний композитор XX століття Дмитро Шостакович наголошував: «Любіть і випромінюйте велике мистецтво музики. Воно відкриє вам цілий світ високих почуттів, пристрастей і думок».

Музика... Важко собі уявити життя без неї, бо вона робить його більш наповненим, емоційним, більш цікавим та яскравим. З давніх-давен люди звертались до музики, як до чарівної сили. Щоб по-справжньому зрозуміти мову музичних звуків, стати естетично освіченою людиною - треба вчитися. І цю місію - навчати музиці - виконують викладачі музичних шкіл та шкіл мистецтв. Завдання нашої дитячої музичної школи - залучити якомога більше дітей до великого мистецтва — музики. Зараз у школі навчається 175 дітей, 49 з них - першокласники. Навчання в ній відбувається на різних інструментах: фортепіано, скрипці, баяні, акордеоні, гітарі, домрі, балалайці, духових та ударних інструментах. Успішно працює хореографічний клас з вивченням музичного інструменту. Навчаючи грі на музичних інструментах, мистецтву співу та хореографії, розвиваючи здібності на уроках сольфеджіо і музичної літератури, вчителі дають дитині не тільки певні знання та навички. Музична школа не ставить за мету з усіх учнів зробити музикантів — професіоналів. Вона дає початкову музичну освіту. Наші учні - активні учасники всіх виховних заходів загальноосвітніх закладів району, різноманітних концертів тощо. Свої знання та вміння колишні наші вихованці широко використовують у своєму житті, навчаючись у вищих навчальних закладах, беручи участь та перемагаючи у конкурсах, даючи уроки музики навіть у далекому зарубіжжі. Найталановитіші з випускників обирають музику своєю професією. Лише в цьому році 5 наших учнів вступило до Чернігівського музучилища ім. Л.Ревуцького та Харківського музучилища. Ми пишаємося нашими дітьми, які, закінчивши консерваторії та університети, не зупиняються на досягнутому, а йдуть далі шляхом прекрасного музичного мистецтва, навчаючись в магістратурі або аспірантурі. Це Володимир та Вікторія Корженки, Ірина Попова (Мушкетик), Людмила Верещако, Антон Білець та інші. Зараз школа готується до свого 50-річчя. До цієї дати заплановано ряд заходів.
З нагоди Міжнародного дня музики та Дня учителя я хочу привітати всіх моїх колег-викладачів, технічних працівників дитячої музичної школи ім. Н.Г.Рахліна, учнів та батьків, всіх ветеранів школи зі святом! Міцного здоров’я, успіхів у всіх добрих справах, творчих зна-хідок, натхнення та оптимізму!
О.Свистунова,
директор ДМШ ім. Н.Г.Рахліна

Комментариев нет:

Отправить комментарий