четверг, 20 октября 2011 г.

«Шум у шафі» - шоу про наше життя

Серед глядачів, що минулої суботи прийшли подивитися театралізоване шоу «Шум у шафі», випадкових і байдужих не було. Зібралися шанувальники таланту Євгенії Гордюк – вибагливі і перебірливі. І залишилися задоволені.


По-перше, це було незвичне і нове шоу. По-друге, інтелектуальне, з підтекстом. Хоча сюжет, на перший погляд, простий: у Шафі серед класичних (дерев’яних) і одноденок (пластмасових) Вішалок з’являється одна надзвичайна – «супер-диво», зі світу високої моди. Шафа від неї в захопленні, кімната (це все – дійові особи) захлинається в ревнощах, Вішалки – в заздрощах. А новій помешканці до всього цього байдуже, вона тут – тільки гостя. Минає час, і вона покидає Шафу, йде у інший, недосяжний для інших Вішалок світ, залишаючи їм можливість і далі насолоджуватись плітками. (Ну, чим не ілюстрація нашого життя?).
Оповідь велася від імені Кімнати. Було багато прозових монологів. І зал слухав! Стояла тиша. Ніхто не скрипів стільцем, не розмовляв по мобільному, не шарудів пакетом. Тільки після показу мод чи хореографічних композицій вибухав оплесками.
… Залишається тільки захоплюватись невичерпною фантазією Євгенії Гордюк. Костюми, декорації, постановка номерів - це все вона сама. А ще – уміння надихнути, захопити творчістю інших: на сцені її артисти «викладалися» сповна.
Не хочу сказати, що виступи, скажімо, наших «Ягідок» гірші. Зовсім ні. Просто вони інші – за жанром, за емоційним насиченням, за сприйняттям врешті-решт. Тому на районній сцені завжди не вистачатиме номерів, підготовлених Євгенією Гордюк.

Комментариев нет:

Отправить комментарий