суббота, 8 октября 2011 г.

Київська електричка ремонтувалася у Щорсі

Наш край впевнено виходить на шлях модернізації, зокрема – в сферах інфраструктури та комунікацій. Особливе місце в цьому процесі належить «Укрзалізниці». Її підприємства задіяні в реалізації ряду важливих проектів, що мають на меті вивести вітчизняну транспортну галузь на якісно новий рівень.
Як розповів «Променю» начальник локомотивного депо В.Б.Зайончковський, нині в Києві завершуються роботи з пуску за кільцевим маршрутом восьми пасажирських електропотягів. Рухатимуться вони в режимі метрополітену, тож вагони усім знайомих «електричок» потребували певного переоснащення. Влітку «Південно-Західна залізниця» розмістила в депо «Щорс» замовлення на капітальний ремонт і модернізацію електропотяга з Фастова. (З подальшою відправкою до столиці.) З самого початку замовник поставив умову виконати роботу у доволі стислий термін. Колектив ремонтників – 40 робітників - впорався з поставленим завданням. Щоправда, довелося близько місяця працювати понаднормово (9 годин на день і 6 днів на тиждень), однак зусилля ці були докладені не даремно. 19 серпня готовий шестивагонний потяг відправився до Бахмача – на фарбування.
За словами головного інженера С.В.Котляревського, колективу депо раніше доводилося виконувати замовлення такого характеру і обсягу. Про дотримання графіку робіт звітували «нагору» щодня. По ходу щорським спеціалістам було потрібно добряче постаратися, адже в деяких вагонах навіть підлога проіржавіла. Також – оволодіти методикою поводження з алюмінієвим композитом. Головне ж – наші залізничники підтвердили свій професіональний рівень і репутацію рідного підприємства. А в реалізації столичного проекту «Міська електричка» буде й вагома частка їхньої участі.
Олег МІРОШНИЧЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий