понедельник, 24 октября 2011 г.

Три аварії, дві смерті


«Цьогоріч у Щорському районі сталося 30 дорожньо-транспортних пригод. У дванадцяти з них постраждали люди – троє загинули і 14 зазнали травм. Доволі резонансні події сталися протягом трьох жовтневих днів, коли внаслідок кількох аварій пішов на той світ мешканець Чернігова, а по медичну допомогу звернулися четверо травмованих. Ще один громадянин після ДТП помер через серцеву хворобу».
В.А. ПИСКУН, начальник відділення ДАЦе, так би мовити, статистика.


А тепер – детальніше про все, у хронологічному порядку. На підставі інформації, отриманої з різних джерел, можна скласти таку картину. Дев’ятого жовтня, ближче до полудня, у Щорсі по вулиці Енгельса їхав легковик марки «Субару», в якому перебував раніше судимий – тридцятип’ятирічний мешканець Київської області (колись він жив у нашому місті). Під час обгону автобуса «Субару» виїхала на смугу зустрічного руху і врізалася в машину ВАЗ, за кермом якого сидів мешканець Петрівки, 1962 р.н. Внаслідок зіткнення обидва транспортні засоби зазнали механічних пошкоджень. Водії вийшли з автомобілів, петрівчанин зателефонував до міліції й повідомив про ДТП, згодом на місце події прибули співробітники Державтоінспекції. Але під час оформлення документів по пригоді власнику «Жигулів» стало погано, приїхала «Швидка допомога» й забрала його до лікарні, де він незабаром помер. Кажуть, він хворів на серце… Тепер суд встановлюватиме, хто винен в аварії, чи був винуватець п’яним. Хоча людину з того світу вже не вернеш…
… Десятого жовтня від фельдшера районної лікарні надійшло повідомлення, що до приймального відділення привезли дев’ятирічну дівчинку з серйозними травмами – забоями плеча, гомілки, грудної клітини, струсом мозку, закритою черепно-мозковою травмою. Як з’ясували правоохоронці, після 16-ої години, коли вона їхала по вулиці Енгельса на велосипеді, її збив легковик ВАЗ, водій якого втік з місця події. Внаслідок оперативно-розшукових заходів співробітники міліції знайшли у Щорсі машину з характерними механічними пошкодженнями кузова. Попередньо встановлено, що за кермом перебував раніше судимий мешканець Щорса Олександр С., 1974 р.н.
А наступного дня, вже у післяобідню пору, на шляху між Великим Щимелем та Кучинівкою рухався вантажно-пасажирський мікроавтобус «Фольксваген», за кермом якого перебував наш п’ятдесятирічний земляк. Йому на зустріч їхав легковик ВАЗ-21110, яким двоє мешканців Чернігова (чоловік, 1975 р.н., і жінка, 1971 р.н.) намагалися дістатися до Щорса. Не судилося… З якоїсь причини ВАЗ виїхав на зустрічну смугу, де й врізався у «Фольксваген». Водій машини загинув на місці, його пасажирка зазнала травм. Тілесні ушкодження отримали й двоє людей, що перебували в мікроавтобусі – чоловік, 1957 р.н., і жінка, 1949-го.
Отже, лише три дні у жовтні суттєво зіпсували статистику Щорського району в сфері дорожньо-транспортних пригод. Хоча головне, певна річ, це не цифри і звіти. Постраждало чимало людей, дехто – загинув. «Чи накладуть на винних заслужене покарання?» - саме така думка побутує поміж щорсівчан. На чиєму боці буде суд? Ось на яке питання зараз відповіді нема. Як нема відповіді й на інше: коли всі учасники дорожнього руху зроблять належні висновки з вищенаведених подій.

Олег МІРОШНИЧЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий