пятница, 14 октября 2011 г.

Із теплом у серці

Червоні грона горобини й золота осінь нагадують, що прийшло всенародне і шановане свято – День працівників освіти, який ми за звичкою називаємо Днем учителя», так лірично розпочала зустріч колег-ветеранів голова ветеранської організації педагогів Л.М.Скоблик.
У залі ресторану затишно й тепло від щирих посмішок і привітань. Учителів не буває колишніх – вони до останнього подиху поважані й улюблені, бо пам‘ятають кожного вихованця і несуть за них відповідальність. Мабуть тому у ці дні їх вітають учні, у душі яких вони сіяли одвічні скарби, низько їм вклоняються за любов, терпіння і щедрість сердець.
Попурі із пісень на вірші Сергія Єсеніна колегам подарувала неперевершена Л.Д.Волошина. Спочатку несміливо їй підспівували окремі голоси, а згодом зазвучав зведений хор талановитих людей. Естафету підхопив бажаний гість усіх заходів Л.І.Корінь. І ось уже звучить гімн усіх педагогів і їх вихованців «Вчителько моя». Сміливіше звучать голоси, розгладжуються, на очах молодшають обличчя, натхненні піснею…
10 років тому Л.М. Скоблик прийняла посаду голови ветеранської педагогічної організації від шанованого усіма І.Є.Пондихнєва. Упродовж цього часу вона працювала не сама, а з численними колегами, яким щиро вдячна за підтримку й ініціативність, за добрі починання. А серед них – клуб «Мудрість», чимало інших добрих традицій. Ось і на передодні свята активісти відвідали 11 старійшин педагогічної ниви, аби привітати, сказати тепле слово.
- Ми нікого не залишили на самоті, – продовжує свій звіт перед присутніми Л.М.Скоблик. – Кожен із нас постійно відчуває плече друга. На жаль, багатьох із наших колег сьогодні ми недорахувалися – вони відійшли у вічність. Згадаймо їх поіменно і вшануймо хвилиною мовчання.
Лідія Миколаївна не приховувала свого бажання передати в молодші руки керівництво ветеранською організацією. Але її колеги були одностайні в бажанні й надалі бачити її на чолі педагогічної спільноти. Це підтвердила й новообрана рада організації, яка одноголосно проголосувала за Л.М.Скоблик, а заступником обрали Л.Д.Волошину. Одразу були обрані й делегати на конференцію районної організації ветеранів.
Теплі вітання і щирі побажання, подарунки від благодійної організації «Ми разом». І пісні, пісні. Такі зустрічі, без перебільшення, додають здоров‘я і наснаги, гуртують і надовго залишають у серці тепло. Як і увага та допомога колишніх учнів, а нині спонсорів цього свята О.Д.Веселого, Г.Н.Божка, А.П.Дубини, О.С.Дугеля, В.В.Приходька, О.А.Єрьоменка, С.А.Виблова, А.Г.Євхана, Л.І.Самусенко, С.І.Василечка, В.С.Тарганського.

Валентина
ВОЛОКУШИНА
Фото автора


Комментариев нет:

Отправить комментарий