понедельник, 24 октября 2011 г.

День села у Тихоновичах



День села у Тихоновичах провели на другий день після Покрови – тим самим продовживши свято в часі. Вийшло воно теплим і душевним. Без довгих промов і доповідей.


Голова села А.М.Бондаренко привітав усіх присутніх (урочистості проходили у сільському будинку культури), подякував за небайдужість і відданість селу. Далі кожен мав відламати від короваю шматочок – відчути себе частинкою громади.
Пригостили короваєм і гостей – представників РДА – М.Ф. Колодюка та райради – Р.В. Кравця, які також звернулися до людей зі словами вітання та вручили подарунок. Коли слово надали голові місцевого свк «Райдуга» А.П. Ігнатенку, жінка, що сиділа поруч зі мною, сказала:
- Молодці, знайшли спільну мову, добре працюють.
А інша додала, ніби жартома:
- Ще б пак, обидва – Анатолії, обидва – ветеринари… Чого їм чубитися?
До речі, голова села успішно співпрацює і з іншими керівниками. Взагалі, він з великою повагою ставиться до людей.
На святі для кожного, кому вручав подарунок, знайшов особливі слова вдячності. (Серед відзначених – подружні пари-ювіляри, багатодітні родини, місцеві майстрині, господарі найвпорядкованіших садиб, чорнобильці, кращі люди (гордість і слава) села.
Про майстринь-вишивальниць слід сказати окремо. Перед урочистостями люди мали змогу помилуватися вишитими іконами, простирадлами Н.Г. Циганок, М.М. Лизун, Р.В. Москалець.
- Я уже не можу без цього, - зізнається Надія Григорівна Циганок. – Навіть коли на фермі працювала, намагалася викроїти якусь часинку, щоб сісти за вишивання. Тепер маю і час, і задоволення від заняття.
Задоволення від охайності, краси на своєму обійсті отримує подружжя Дедусів – Світлана та Микола. А шанований усією громадою Ю.М. Будлянський, що очолює місцеву лікарську амбулаторію, - від своєї роботи.
Розповідь про святкування була б неповною без згадки про виступи учасників художньої самодіяльності. Левова частка цих виступів – на рахунку жіночого ансамблю. Художній керівник сільського будинку культури Вікторія Федосенко зуміла об’єднати в ансамблі жінок, по-справжньому закоханих у пісню. Нагородою для них стали щирі оплески односельців.
Закінчилося свято феєрверком.
Марія ІСАЧЕНКО, фото автора

Комментариев нет:

Отправить комментарий