пятница, 15 февраля 2013 г.

10 лютого мешканці х.Лука були стривожені зникненням 78-річного Володимира Терещенка. Про те, як його шукали, розповідає начальник сектора дільничних інспекторів міліції Щорського РВ УМВС Віталій Грищенко.


- У цей день до чергової частини райвідділу міліції надійшло повідомлення про зникнення В.П. Терещенка, 1934 р.н., мешканця х.Лука. У цей час начальник сектора В.Г. Грищенко, інспектори С.М. Швед, Є.М. Литвиненко знаходились неподалік Тур’ї: здійснювали профілактичні заходи по відвідуванню помешкань громадян в рамках операції «Візит», а тому черговий райвідділу негайно повідомив їх про зникнення людини. У райвідділі також було оголошено збір по тривозі всього особового складу і негайно направлено на пошуки слідчо-оперативну групу. Було негайно орієнтовано сусідні райвідділи, прикордонників, громадськість.
Приїхавши в село, було встановлено (зі слів дружини зниклого), що В.П. Терещенко 9 лютого близько 21-ї години вийшов з власного будинку і до цього часу не повернувся. Родичі спочатку самі здійснювали пошуки, а вранці повідомили в міліцію.
…Будинок зниклого знаходиться поблизу автодороги, за ним – ліс. Біля нього були виявлені притрушені снігом сліди від взуття. Вони вели до нежилого будинку. Стало зрозуміло, що, скоріш за все, дідусь, вночі вийшовши на вулицю, не зміг у сутінках знайти свій будинок.
Слід ішов вздовж села у напрямку Єліного. А потім несподівано зник. Через деякий час було знайдено схожі затрушені снігом сліди, які вели до лісу. Вони весь час змінювали напрямок. Приблизно через годину пошуків були виявлені свіжі сліди, які вели через хащі та болото всередину лісу. У всіх, хто проводив пошук (з нами був іще й онук зниклого Сергій), були мокрими і одяг, і взуття. Але мусили провести в лісі іще одну годину, поки на виході з болота не знайшли зниклого старенького. Він був увесь мокрий, тремтів від холоду, тому дуже зрадів нашій появі. Розповів, що заблукав. А чому саме пішов у ліс, пояснити не зміг. Ми зателефонували в Єлінське лісництво і попросили допомоги – щоб доправити дідуся додому. З лісництва прислали УАЗ – інша техніка не доїхала б. Усі рідні дуже радо зустріли Василя Петровича.

Комментариев нет:

Отправить комментарий