воскресенье, 10 февраля 2013 г.

Про виплату грошової компенсації замість санаторно-курортної путівки та компенсації вартості самостійного санаторно-курортного лікування

Відповідно до постанови Кабмін від 17.06.2004 р. інвалідам війни виплачується грошова компенсація замість санаторно-курортної путівки один раз на два роки, якщо ці особи протягом двох років не одержували безоплатних путівок, незалежно від наявності медичного висновку про необхідність санаторно-курортного лікування.
Станом на 1.01.2013 р. грошова компенсація виплачується у таких розмірах: інвалідам I і II групи – 320 грн; інвалідам III групи – 240 грн. Грошова компенсація виплачується вказаним особам через два роки після звернення про виплату грошової компенсації, якщо вони протягом цього періоду не одержували безоплатної санаторно-курортної путівки. Підставою для виплати зазначеної компенсації інвалідам війни є заява про виплату грошової компенсації та копія посвідчення інваліда війни. Постановою Кабміну від 7.02.2007 р. інвалідам від загального захворювання, з дитинства та іншим інвалідам, окрім інвалідів, інвалідність яких пов’язана з трудовим каліцтвом, що настало внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання, передбачена виплата компенсації за путівку та за самостійне лікування. Станом на 1 січня 2013 р. вона виплачується у таких розмірах: інвалідам I і II групи – 240 грн, інвалідам III групи – 160 грн. Розміри зазначеної компенсації встановлюється в межах обсягу бюджетних коштів, виділених відповідно до Закону «Про Державний бюджет » на відповідний рік. Грошова компенсація за путівку виплачується інваліду, який перебуває на обліку в управлінні для отримання путівки та протягом трьох календарних років не одержував безоплатної санаторно-курортної путівки. Грошова компенсація за путівку та за самостійне лікування інваліду, який працює (навчається), виплачується на підставі довідки з місця роботи (навчання) про те, що він протягом трьох років не одержував безоплатну путівку. Слід звернути увагу, що у разі, коли інвалід одержав безоплатну путівку не через орган праці та соціального захисту населення, виплата грошової компенсації за путівку та за самостійне лікування такій особі не проводиться. Підставою для виплати грошової компенсації інвалідам від загального захворювання та інвалідам з дитинства є такі документи: заява про виплату грошової компенсації та медична довідка за формою 070-О щодо необхідності забезпечення санаторно-курортним лікуванням. Для отримання більш детальної інформації можна звертатись до управління праці та соціального захисту м.Щорс, вул.Гомельська,26 (каб.№12) або за телефоном 2-13-38.
Л.Кислуха, завідувач сектора з питань
обслуговування інвалідів, ветернів війни та праці

Комментариев нет:

Отправить комментарий