четверг, 7 февраля 2013 г.

Тривають сільські сходи

Розпочався великий тур загальних зборів громадян. У перші дні лютого такі збори вже відбулися у Заріччі, Жоведі, Рогізках, Сновському.




 Участь в них взяли голови райдержадміністрації й райради Олександр Грабовський та Іван Орда, керівники пенсійного управління та праці й соцзахисту населення, міліції, земвідділу, культури, інших структур. Показовим є факт активної участі у цих заходах жителів територіальних громад. Люди не лише зацікавлено вислуховували посадовців, а й вносили багато суттєвих питань, пропозицій, побажань. Репортаж зі сходу у Заріччі читайте на стор. 2.
Без претензій і звинувачень
Ще до початку сходу зарічанці ділилися доброю новиною: уже кілька місяців, як вирішилась давня і болюча проблема: відсутність автобусного сполучення. Тепер автобус «від Ігоря Рибакова» ходить по вівторках, проїзд у ньому безкоштовний – розказують: поки звикли, не йняли віри, що так буває.
Принагідно просили присутнього на сході голову РДА О.Грабовського потурбуватися про відновлення рейсу приватного автобуса до Чернігова. Олександр Володимирович обіцяв посприяти. Так само як і у вирішенні багатьох інших питань – можливо, не таких уже й глобальних на фоні загальнодержавних, але конче необхідних для громади (спилювання аварійних дерев, грейдерування дороги, огорожа кладовища). Діалог влади і сільчан був конструктивним і доброзичливим. Без крику, претензій і звинувачень. У селі, не дивлячись на його недалеке сусідство від райцентру, живе всього 206 людей. Більше половини – пенсійного віку. І всього 14 дітей. «За рік, що минув, не народилося жодного малюка, а померло шестеро сільчан», - з сумом констатує голова села Михайло Козел. Він робить для односельців усе, що може. У Заріччі діють два магазини, є ФАП, клуб, бібліотека. Питна вода з водогону. Хоч не така дешева, як хотілося б, зате практично без перебоїв. Молоко закуповує «Мена-сир». Словом, як усюди: є здоров’я, не лінуєшся – не пропадеш.
- Щоб село стало більш перспективним, багато залежить від самої громади, від її згуртованості і патріотизму,- висловив свою думку Валерій Тупиця.
- І небайдужості, - хотілося додати після виступу депутата сільради Миколи Савости, який висловив ряд пропозицій щодо поліпшення стану справ у селі.
До кожного з присутніх на сході керівників – РВ УМВС Андрія Зеляка, відділу держкомзему Валентини Недвіги, управління Пенсійного фонду Марії Шидловської, управління праці і соціального захисту населення Валерія Радибеди сільчани звернулися з питаннями, на які отримали компетентні відповіді.
Марія ІСАЧЕНКО
Фото автора

Комментариев нет:

Отправить комментарий