пятница, 15 февраля 2013 г.

Чисте місто починається з нас самих!

Одним з першочергових заходів вирішення проблем комунального господарства в сфері поводження з твердими побутовими відходами (далі ТПВ) є подальший розвиток системи санітарної очистки м.Щорс,
забезпечення повного збирання і своєчасного видалення і знешкодження ТПВ. Згідно з рішенням Щорської міської ради №116 від 19.09.2012 р. КП «Щорська ЖЕД» надано дозвіл на збір, вивезення та знешкодження ТПВ від населення, підприємств, установ та організацій. КП «Щорська ЖЕД» з жовтня 2012 р. розпочало роботу з заключення договорів з населенням, підприємствами, установами та організаціями про надання послуги з вивезення ТПВ. Розрахунок вартості послуг проводиться виконавцем на підставі тарифів, затверджених рішенням Щорської міської ради №23 від 28.02.2012 р. та №116 від 19.09.2012 р.
Обсяг надання послуг розраховується виконавцем на підставі норми, затвердженої рішенням Щорської міської ради №55 від 16.03.2011 р., яка складає 1,3 м3 на рік на одну людину, що в сумі 77 грн. 70 коп. Збирання ТПВ від приватного сектора почнемо з березня, згідно з графіком, який буде надрукований в наступних номерах нашої газети і розміщений на сайті міської ради. Згідно з договором сміття повинне бути упаковане у мішки масою до 25 кг. Збиратися сміття буде робітниками підприємства і тільки від будинків, які уклали договір і сплатили за сміття.
Мешканці будинків, які уклали договір, зранку залишають сміття біля власного будинку в день вивезення згідно з графіком і спокійно йдуть на роботу. Сміття від їх будинків буде забране протягом дня. Населення, яке буде самостійно вивозити ТПВ своїм транспортом на сміттєзвалище, повинне робітнику, який працює на звалищі, показати квитанцію про сплату за сміття. Вивіз будівельних, габаритних та інших відходів на сміттєзвалище повинен сплачуватись додатково.
Всі пільги, передбачені чинним законодавством, нашим підприємством будуть надаватися тільки з моменту отримання копій таких документів: посвідчення про пільгу, паспорта, ідентифікаційного кода, довідки про склад сім’ї. Жителі міста, підприємці, керівники підприємств можуть самі приїхати і заключити договір на вивіз сміття за адресою: м.Щорс, вул.Фрунзе,53. Т.: 2-19-19.
Г.КОШОВА,
начальник Щорської ЖЕД

2 комментария:

  1. А сам договор слабо разместить для ознакомления населения?

    ОтветитьУдалить
  2. Договір на вивіз сміття розміщений на нашому блозі для ознайомлення 12 квітня 2013 року.

    ОтветитьУдалить