воскресенье, 24 февраля 2013 г.

Необхідність самоорганізації

У рамках започаткування проекту під назвою «Сталий розвиток малих міст Чернігівщини» минулого тижня голова облдержадміністрації В.Хоменко, голова облради А.Мельник і представник німецького фонду Ганса Зайделя С.Загорний підписали протокол стосовно перспектив співпраці.

Першим у переліку передбачених заходів став семінар, участь в якому взяли майже два десятки мерів районних центрів нашої області, зокрема – Щорса, Городні, Мени, Корюківки. Темою дискусій між лідерами громад та фахівцями в сфері місцевого самоврядування було запровадження європейських стандартів в управлінні населеним пунктом і залучення інвестицій в комунальне господарство. Своїм досвідом реформ з присутніми поділилися міські голови Жовкви та Кам’янки-Бузької (Львівська обл.), адже в цих райцентрах протягом останніх років вдалося реалізувати чимало конкретних справ, які значно покращили життя простих людей. До речі, проект українсько-німецької співпраці раніше втілювався в життя, окрім Львівської, ще й у Дніпропетровській області. І ось надійшла черга Чернігівської.
Як розповів «Променю» міський голова Роман Зуб, практичний інтерес до участі в подібному заході полягає в можливості залучити фінансові ресурси (в тому числі й закордонні) для реформування енергетики та сфери благоустрою міста. Впровадження енергозберігаючих технологій, налагодження системи поводження з побутовими відходами – все це є дуже актуальним для Щорса. Однак головною умовою поступу в даному напрямку стала потреба формування органів самоорганізації населення.

Комментариев нет:

Отправить комментарий