четверг, 7 февраля 2013 г.

Лікар-терапевт Тетяна КУЦЕНКО: «Лікування гострої серцевої патології здійснюється на Чернігівщині»

Більше 13 тисяч мешканців нашого ра­йону страждають на хвороби органів кровообігу. Близько 20 осіб щорічно хворіють на гострий інфаркт міокарда.

У розвинених країнах всі хворі з підозрою на ішемічну хворобу серця проходять коронарографію для визначення ступеня і місця звуження судин серця. Під час цього обстеження можна оцінити ступінь ризику хвороби та визначити методику лікування. Якщо під час коронарографії визначають можливість усунення звуження артерії шляхом стентування, то хворому можна буде одразу ж виконати цю операцію. Слід зауважити, що під час коронарографії та стентування хворий знаходиться у свідомості, а доступ до судин серця відбувається через стегнову артерію під місцевим знеболенням.
Стентування полягає у відновленні прохідності звуженої ділянки артерії шляхом розширення її спеціальним балоном і встановленням металічної сітки (стента) в місці стенозу. Після встановлення стент набуває форми здорової судини і запобігає її звуженню. Найголовніше те, що стентування може проводитись у хворих, у яких тільки розпочинається інфаркт міокарда, адже це найефективніший спосіб уникнути змертвіння серцевого м’яза у перші години розвитку інфаркту міокарда.
Тепер і в нашому регіоні існує можливість радикально діагностувати та лікувати таких пацієнтів. На базі центру серцево-судинної хірургії Чернігівської міської лікарні № 2 відкрито діагностично-лікувальний ангіографічний комплекс «Allura-10», де рятують життя хворим нашої області, котрі потребують невідкладної допомоги.
Ангіограф працює у цілодобовому режимі, лікарі пройшли відповідне навчання у столиці. До речі, вже 5 пацієнтів зі Щорсівщини успішно провели необхідне лікування у цьому відділенні.
Отримати більш детальну інформацію та направлення на дослідження можна у лікаря-кардіолога та дільничних терапевтів Щорської ЦРЛ.

Комментариев нет:

Отправить комментарий