четверг, 7 февраля 2013 г.

З роком Змії!


Завтра настає (за східним календарем) рік Змії. Головний бог ацтеків Кецалькоатль уявлявся їм пернатим змієм, а древні іранці вважали змію творцем землі. У християнстві образ змія прийняв Сатана, спокушуючи Єву.


Багато хто переконаний, що найхарактернішою рисою змій є лють. (Щорічно у світі від укусів отруйних змій помирає близько 40 тисяч людей). Однак поряд з цим у змій (зокрема, у гадюк звичайних, які водяться в нашій місцевості) є немало позитивних якостей.
Вони – «домовиті»: вдень не відходять (вірніше, не відповзають) від своєї нори, добре плавають, люблять тепло. (Коли рептиліям треба підвищити температуру тіла, вони гріються на сонці, поглинаючи тепло поверхнею шкіри). У деяких районах Скандинавії і Кольського півострова в суворих кліматичних умовах гадюки сплять більше 200 днів на рік.
Виходячи саме з позитивних характеристик змій, створювали свої вироби під керівництвом керівників гуртків вихованці Щорської станції юних техніків: із бісеру, солоного тіста, дерева та паперу.
Головне: бути налаштованими на позитив, - стверджують умільці, - і успіх буде цілий рік.
Їхню думку поділяють Ліза Молнар та Олена Іпатова, учениці Щорської школи-інтернату, яким по 11 років.
– Ми обидві народилися в рік Змії. Тому віримо, що вона добра і допоможе здійснити наші бажання. Мріємо про поїздки за кордон (Лєна уже була в Іспанії і Франції. Жила там у прийомних сім’ях. Лізі поки не вдалося).
Ми, як справжні зміючки, любимо тепло, хореографію, і язички у нас гостренькі. Звісно, не відмовляємось від солодощів, але перше місце у меню ми віддаємо м’ясу.

Комментариев нет:

Отправить комментарий