пятница, 20 декабря 2013 г.

Майстер-клас від чемпіона

Секція кікбоксингу місцевої спортшколи «Колос» поволі, але упевнено починає посідати все більш помітне місце у спортивному житті Щорсівщини. Налагоджений тренувальний процес, участь у змаганнях, усвідомлення перспектив – такі фактори є спонукаючими для кікбоксерів у Щорсі. А цього тижня юні спортсмени отримали нагоду пройти майстер-клас у семикратного чемпіона світу з кікбоксингу Романа Власенка. (Його приїзд до Щорса відбувся завдяки сприянню міського голови Романа Зуба, який, до речі, під час навчання в Ніжині був чемпіоном міста з боксу (1992 рік) та кікбоксу (1993 рік).


Отже, Роман Власенко, 29 років, з Чернігова. Багатократний чемпіон України (в лоу-кік та фул-контакті), семикратний чемпіон світу за версією WPKA, майстер спорту міжнародного класу. Член збірної України, належить до фізкультурно-спортивного товариства «Колос». Про таких, як він, кажуть – спорт для них є і роботою, і хобі, і просто життям. Ще у десятирічному віці прийшов до секції рукопашного бою, де через кілька років став кандидатом у майстри спорту. Згодом присвятив себе кікбоксингу. В цьому виді спорту досяг великих успіхів. Завдяки його перемогам національний прапор України високо піднімався на міжнародних змаганнях найвищого рівня. (Цьогоріч взяв участь у чемпіонаті світу, який відбувся в Греції). За власним визнанням, на шляху до чемпіонства легких суперників він не зустрічав. Навіть більше, траплялися такі бійці (скажімо – іранці), перемогти яких вдавалося лише після неймовірного напруження фізичних сил і мобілізації всіх вольових якостей. Зараз Роман Власенко займається тренерською діяльністю (має фахову освіту – факультет фізкультури Чернігівського педуніверситету), зокрема є наставником у клубі «Щит княжого міста». Час від часу долучається до благодійних акцій, бере участь у проведенні боїв, виручка від яких перераховується тяжкохворим людям. (Хто хоче дізнатися про Романа Власенка більше – може зайти на сторінку його групи ВКонтакте).
Як відомо, бойові види спорту не дозволяють людині довго затримуватися на арені. Тому Роман Власенко мріє не лише про титул десятикратного чемпіона світу, а й про відкриття власного клубу, де б був повноцінний спортзал, де б він міг передати свій чималий досвід юному поколінню спортсменів. Зрештою, в нього підростає син – Георгій, який теж не проти взяти приклад зі свого батька.
Власне, майстер-класи, подібні до проведеного у Щорсі, Роман Власенко лише започатковує. Проте, за відгуками щорських кікбоксерів, наставництво чемпіона справило на них солідне враження. Словом, слід вірити, що його приклад надихатиме на нові успіхи хлопців, що стали на шлях оволодіння таким мужнім видом спорту, як кікбокс.
Олег МІРОШНИЧЕНКО

Вільна боротьба
Нещодавно у Чернігові відбувся відкритий чемпіонат за участю 150 борців вільного стилю з нашої області, Києва та Ромнів. Щорсівщину на змаганнях представляла команда з 11 спортсменів. За словами тренера А.З. Косевича, з-поміж наших хлопців якнайкраще виступив Р.Коржавін (вагова категорія до 32 кілограмів). По ходу двобоїв з суперниками він жодного разу не дав приводу навіть засумніватися в повній налаштованості на перемогу. Таким чином дійшовши до фіналу, там йому довелося зустрітися із земляком – О.Салатою. У підсумку Р.Коржавін став володарем І місця й титулу кращого борця змагань. (У О.Салати – ІІ місце). Також у молодшій віковій групі А.Невмовенко (до 25 кг) виборов ІІ місце, у середній – за явного домінування над конкурентами – Д.Шевченко здобув лаври чемпіона. Добре відборовся Д.Мелащенко (до 35 кг) – у нього ІІ місце, треті місця посіли О.Коробко (до 35 кг) та М.Макайда (до 32 кг). Поміж старших відзначилися Д.Лайко (ІІІ місце, до 46 кг) і Д.Ковтун (ІІ, до 63 кг).

Комментариев нет:

Отправить комментарий