вторник, 3 декабря 2013 г.

У сільскому господарстві

Зустріч з керівництвом псп «Прогрес»


На виконання державної програми активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки 27 листопада відбулася робоча зустріч голови райдержадміністрації Олександра Грабовського з керівництвом ПСП «Прогрес» щодо інвестиційних намірів зі створення виробничої інфраструктури для зберігання та переробки сільськогосподарської продукції на базі колишнього ВАТ «ЩЕМЗ». У зустрічі взяли участь голова районної ради Іван Орда та заступник голови РДА, начальник управління агропромислового розвитку Микола Колодюк. Олександр Грабовський наголосив, що розвиток даного підприємства посприяє створенню 50 нових робочих місць, а це позитивно вплине на економічний сектор району. Визначено період реалізації проекту – до 2015 року. Орієнтовна його вартість - 15 млн.грн.
На даний час частково відремонтовано покрівлю виробничих приміщень, залито фундамент для вагів, ведеться благоустрій території.
Збирають урожай кукурудзи
Власне, район завершує збирання кукурудзи. СТОВ «Щорссільгоспсервіс» першим закінчило роботу на своїх полях. Також увесь урожай псп «Сновське» уже в коморі. До завершення наближається псп «Яна Плюс». Загалом кукурудзу зібрано на 70 відсотках площ. Урожайність по району складає 57,6 центнера на круг у фізичній вазі.
Більше на 21 відсоток
У сільгоспформуваннях району виорано на зяб 7950 гектарів, що на 21 відсоток більше, ніж на цей час торік. Значні площі підготовлені під весняний засів у псп «Яна Плюс», СТОВ «Щорссільгоспсервіс», псп «Турчанка» та «Прогрес». Решта господарств також піднімає зяб.

Комментариев нет:

Отправить комментарий