воскресенье, 8 декабря 2013 г.

Пенсія на пошті — з доставкою додому

Понад 200 тисяч мешканців Чернігівщини одержують пенсію через пошту. Причому, більшості з них гроші доставляють прямо додому.


На запитання пенсіонерів, що надходять на гарячу лінію підприємства, відповідає Олег Обушний, новий керівник Чернігівської дирекції УДППЗ «Укрпошта».
— Я збираю документи на оформлення пенсії. Банки заманюють пропозиціями отримувати гроші на картку, та я побоююся. А які переваги пропонує пошта? Марія Костянтинівна, м.Щорс
— Перш за все, «Укрпошта» — завжди поруч із домом, адже має найбільш розгалужену мережу відділень зв’язку. Пенсію можна отримати у 566 наших відділеннях по всій області, навіть у найвіддаленіших населених пунктах. Однак, за бажанням клієнта, листоноша може доставляти пенсію прямо до квартири! Більшість пенсіонерів області отримують свої гроші вдома.
Доставка абсолютно безкоштовна і, звичайно, зручна для пенсіонерів — не треба іти до банку, стояти в черзі чи шукати банкомат. Поштарі обов’язково доставлять гроші додому, незалежно від місця проживання пенсіонера й незважаючи на погодні умови.
Крім того, на пошті не потрібно оформлювати картки, відкривати рахунки, вчитися користуватися банкоматом, що непросто для багатьох людей похилого віку. У нас ви одержуєте гроші готівкою.
— Тільки-но оформив доставку пенсії до квартири. А чи можна заодно скористатися й іншими послугами пошти вдома? Василь Миколайович, м.Щорс
— Так, пенсіонери зі стажем знають, що листоноша не тільки приносить в квартиру гроші. До речі, окрім пенсії, ми доставляємо й соціальні виплати — треба тільки написати заяву до відділу соціального захисту. До того ж, наш працівник може допомогти оформити субсидію, відправити кореспонденцію, передплатити улюблені видання, прийняти плату за комунальні послуги, принести товари, допомогти поповнити рахунок мобільного телефону, купити квиток на транспорт, замовити і доставити ліки та багато іншого.
— Хочу одержувати пенсію через «Укрпошту». Що для цього потрібно й куди звертатися. Олена Вікторівна,с.Петрівка
— Необхідно тільки подати заяву до відділення Пенсійного фонду України, де ви оформлюєте пенсію. Для цього знадобиться паспорт, пенсійне посвідчення та ідентифікаційний код. До того ж, ви самі можете обрати зручний для вас спосіб одержання пенсії: у відділенні поштового зв’язку або ж прямо вдома. У будь-якому варіанті за отримання пенсії ви не платите жодної копійки.
— У мене пенсія 1178,27 грн. Отримую її на картку, але банкомат видає тільки суму, кратну 10 гривням. Тобто кожного разу залишається ще 8,27. А в мене кожна копійка на рахунку. Як бути? Валентина Романівна, с.В.Щимель
— На відміну від банків, «Укрпошта» віддає клієнтам усю суму виплат до копійки— готівкою й відразу. До того ж, не забувайте: якщо кошти пенсіонерів на пошті мають виключно цільове призначення, то банки користуються ними і в іншій своїй діяльності, а тому ці гроші підпадають під певні ризики. До того ж, якщо Пенсійний фонд затримує на кілька днів виплати, то пошта розраховується з пенсіонерами своїми грошима.
— Я живу сама у с. Займище Щоського району. Пенсію отримую на картку, але банкоматів у нас нема. Просила онука, щоб знімав гроші у Щорсі, але він приїжджає рідко. Що мені робити? Надія Пилипівна, с.Займище
— Ситуація типова: отримавши пластикову картку, пенсіонер стає користувачем карткового рахунку, і часто родичі пенсіонера користуються картками в своїх інтересах. Тому вам варто звернутися до відділення Пенсійного фонду із заявою щодо отримання пенсії через пошту. Листоноша доставить ваші гроші безпосередньо додому у визначений час.

Комментариев нет:

Отправить комментарий