вторник, 10 декабря 2013 г.

«Плюси контрактної служби – очевидні»

43-річний військовий комісар Щорського району І.В. Батюк (на фото) має 27 календарних років загальної військової вислуги. Пройшов усі щабелі служби: від командира взводу до заступника начальника штабу полку, і від помічника до військового комісара.

Після школи Ігор Батюк вступив до Калінінградського вищого військового училища інженерних військ. Закінчивши навчання (у 1991-му), потрапив на службу до Київського військового округу. Потім був командиром взводу мінних загороджувачів (м.Шостка). Має статус учасника бойових дій. На його рахунку більше 2,5 тисячі знешкоджених вибухонебезпечних предметів. Має численні нагороди. Тому саме Ігорю Володимировичу адресуємо питання про плюси і мінуси контрактної служби у Збройних Силах України.
- Мінусів не бачу. Плюси - очевидні. Військові частини забезпечують контрактників безкоштовним житлом. З нинішнього вересня їх заробітна плата виросла на 40% (становить близько 2,5 тис. грн.), з 1 січня 2014 р. її планують підвищити на 60%, з червня – на 80, до кінця року ріст заробітної плати дійде до 100%. Звичайно, її треба відпрацювати. Збільшуються вимоги до контрактників. Вони мають бути висококваліфікованими, відповідальними спеціалістами. Тобто випадкових людей у числі тих, хто стоятиме на сторожі Вітчизни, не повинно бути.
Користуючись нагодою, військовий комісар привітав ветеранів Великої Вітчизняної війни, Збройних Сил, учасників бойових дій, свій колектив зі святом і побажав їм, передовсім, мирного неба.

Комментариев нет:

Отправить комментарий