пятница, 13 декабря 2013 г.

Не рубайте у лісі ялинок!

Лічені дні залишаються до зустрічі Нового року та Різдва Христового/ Ці свята за давнім звичаєм на Україні зустрічають з ялинкою чи сосною – символом вічності та довголіття.
Лісова красуня приносить до кожної хати не лише святкову урочистість, але й свіжий, духмяний лісовий запах. Тож не дивно, що більшість наших земляків вже тепер починають думати, де ж взяти ялинку? Відповім: на жаль, цьогоріч через правові колізії ми не взмозі реалізувати ялинки. Але вони продаватимуться у спеціальних місцях, на ринках. Альтернативні варіанти: новорічно-різдвяні композиції, букети, хвойні деревця, вирощені у контейнерах, штучні зелені красуні.
Щоб забезпечити попит на новорічні ялинки, їх в Україні вирощують лісові господарства на спеціально створених плантаціях і стежать за тим, щоб їх виучення не вплинуло на лісовий баланс. Навесні висаджують нові у більшій від вирубаної кількості.
Саме у передноворічний період посилюється робота працівників право- та природоохоронних органів, громадських інспекторів. У цей час лісова охорона лісгоспу регулярно проводить рейди та здійснює посилене патрулювання лісових масивів (з метою недопущення нищення ялинок).
Тому буде доречним нагадати не тільки про штрафи, а й про те, що самовільно зрубана (чи вкрадена) ялинка на Новий рік – це дуже погана прикмета. А ще – великі неприємності, складання адмінпротоколів і штрафи (за кожну самовільно зрубану сосну чи ялинку на порушника накладається штраф розміром від 274 грн.).
В.ПРИХОДЬКО,
директор Щорського райагролісгоспу

Комментариев нет:

Отправить комментарий