вторник, 24 декабря 2013 г.

Програма зайнятості виконується

Головний пріоритет служби зайнятості - перехід від фінансування безробітних до ефективних заходів для скорочення їх кількості й створення нових робочих місць






У середу голова райдержадміністрації Олександр Грабовський відвідав районний центр зайнятості й зустрівся з його директором Раїсою Аникієнко та трудовим колективом. У ході розмови обговорювалися питання, які стосуються реалізації у районі завдання Президента В.Януковича щодо стимулювання зменшення рівня безробіття та створення нових робочих місць.
Раїса Михайлівна доповіла про хід виконання Програми зайнятості населення на 2013-2017 роки та ознайомила із планами та завданнями на наступний рік. Протягом 11 місяців поточного року РЦЗ взято на облік 1106 осіб, із них надано статус безробітного 904 особам. За вказаний період працевлаштовано 544 особи, що становить 105,4 відсотки до відповідного періоду минулого року, видано 45 ваучерів на навчання особам, яким більше 45 років та страховий стаж склав 15 років. Професійне навчання пройшло 156 громадян, 155 осіб працевлаштовано. Навчання проводилось за замовленням роботодавців. Як позитив слід відмітити, що компенсацію єдиного внеску за створення нових робочих місць отримало 5 роботодавців за 12 працевлаштованих. Допомогу по безробіттю, яка склала 3,3 млн. грн., отримували 332 особи. Участь у громадських роботах та роботах тимчасового характеру взяли 297 осіб.
У підсумку зустрічі намітили шляхи подальшої співпраці.
Фото Лариси МАРТИНЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий