вторник, 10 декабря 2013 г.

Ще раз про міське кладовище

Міський голова розкритикував у районці («Промінь» від 30 листопада ц.р.) «стан справ на міському кладовищі». Мовляв, послуги з його утримання виконуються «Райсількомунгоспом» не належним чином: сміття з території вивозиться не завжди регулярно, дорогу взимку туди чистять рідко. (Принагідно згадується, у яких снігових та сміттєвих завалах ще недавно було все місто).


Але при цьому мер чомусь замовчує, що він кожного разу на всі спроби вирішити цвинтарні проблеми реагує однаково: «Нема грошей». Виділені з міського бюджету торік 30 тисяч – це зарплата наглядача плюс податки та накладні видатки. На утримання території кладовища практично нічого не залишається. Обов’язки наглядача зараз виконує Олександр Руденок. Працює в міру можливостей (особливо якщо врахувати той факт, що зарплату за 10 місяців 2012 року він отримав тільки в лютому 2013-го, а за нинішній рік з ним розраховувались лише у квітні та липні. Йому нема де зберігати реманент. Навіть погрітися).
З попереднім міським головою Тетяною Кліщенко проблем з утримання кладовища не виникало. На цілий рік складалася калькуляція із зазначенням усіх необхідних витрат. У міському бюджеті завжди знаходилися кошти не тільки на вивезення сміття, розчищення снігу, а й на зарплату наглядачу, яка виплачувалась регулярно. Тепер нічого цього нема, як нема самого положення про роботу міського кладовища.
Наглядач впорядкував ділянку для поховань своїми зусиллями та дякуючи допомозі небайдужих людей (зокрема, Микола Братішко вивіз сміття, Микола Кириченко привіз для вирівнювання ділянки 60 КаМаЗів піску). З міського бюджету на це не було витрачено ні копійки.
Таким чином ми вирішили лише частину проблем. Решта залишилась. І хто б не порядкував на міському кладовищі («Райсількомунгосп» чи ЖЕД), хто б не працював наглядачем (Руденок чи хтось інший), проблеми без виділення коштів на утримання кладовища не щезнуть.
Стосовно так званих оборудок нашого працівника, то хто саме звертався до Р.І. Зуба, у статті не вказано. Та й чи були такі звернення взагалі? Адже автор нічого конкретно не зазначає, окрім хіба що «від людей доводилося чути» та «пішов поговір». (До речі, подібні «поговори» я чула і про вас). До мене – як до керівника – ніхто з подібними заявами не звертався.
В.КОРНІЄЦЬ,
директор ПП «Щорський райсількомунгосп»

Комментариев нет:

Отправить комментарий