пятница, 20 декабря 2013 г.

Запорука успіху

Нинішній рік кожен працюючий на заводі продтоварів може без вагань назвати вдалим. Показовими є такі цифри: обсяг промислового виробництва зріс на 11% у порівнянні з показником 2012-го року, а кількість робочих місць збільшилася на 10%.


Керівник підприємства В.Ф. Кононевич, коментуючи підсумки виробничої діяльності, об’єктивно зауважив, що результати досягнуто передовсім завдяки злагодженій роботі всього трудового колективу. Інвестори чітко визначили стратегію розвитку й забезпечили оновлення обладнання, спеціалісти (технологи й майстри) до дрібниць відлагодили процес виробництва, а робітники, маючи належні досвід і профпідготовку, можуть виконати будь-яке замовлення.
Наразі на заводі загалом випускають близько сотні видів продукції. Своєрідним флагманом є кондитерський цех, який працює у три зміни, виготовляючи понад сорок найменувань пряників та печива (з них 7 – глазованих), по три різновиди кексів і бісквітів. Причому цьогоріч вдалося освоїти виробництво двох сортів мармеладу, нових різновидів пряників. Новинки консервного цеху – це соки з місцевої сировини: яблучно-журавлиновий, яблучно-чорничний, яблучно-гарбузовий, яблучно-чорносмородиновий. І це – на додачу до вже відомих соків, що розфасовуються в тару 1 л, 3 л, 0,3 л, повидла на яблучній основі.
Якщо вести мову про модернізацію виробничих потужностей заводу, то у жовтні нинішнього року було встановлено формовочну машину для виготовлення пряників з начинкою. Хоча в цьому контексті слід зауважити, що добре відомі покупцям пряники «Щорський» і «Тульський» робітники кондитерського цеху роблять традиційно вручну.
Стосовно якості продукції місцевих харчовиків, то нарікань на неї від споживачів не надходить. А реалізація доволі широка – це, окрім нашого регіону, Київ, Сумська, Черкаська, Дніпропетровська, Чернівецька області, Молдавія.
Говорячи про сьогодення і майбутнє заводу продтоварів, В.Ф. Кононевич зауважив: попри непрості економічні процеси протягом попереднього десятиріччя підприємство не лише вижило (на відміну від доброго десятка аналогічних заводів нашої області, які зникли), а й міцно утримує за собою вагоме місце в харчопереробній галузі Чернігівщини. Треба сподіватися – у тутешніх харчовиків надалі все складатиметься добре. Принаймні, на їхньому боці висока репутація і вміння гідно долати труднощі сьогодення. А стосовно хороших результатів роботи у 2013-му році, то це обов’язково буде згадано керівництвом підприємства під час святкових новорічних привітань, які виголошуватимуться на адресу працівників і ветеранів виробництва. Адже в усі часи сумлінна робота та подяка за неї були й будуть фундаментом будь-якого успіху.
Олег МІРОШНИЧЕНКО
Фото автора

Комментариев нет:

Отправить комментарий