Нинішній рік кожен працюючий на заводі продтоварів може без вагань назвати вдалим. Показовими є такі цифри: обсяг промислового виробництва зріс на 11% у порівнянні з показником 2012-го року, а кількість робочих місць збільшилася на 10%.
Керівник підприємства В.Ф. Кононевич, коментуючи підсумки виробничої діяльності, об’єктивно зауважив, що результати досягнуто передовсім завдяки злагодженій роботі всього трудового колективу. Інвестори чітко визначили стратегію розвитку й забезпечили оновлення обладнання, спеціалісти (технологи й майстри) до дрібниць відлагодили процес виробництва, а робітники, маючи належні досвід і профпідготовку, можуть виконати будь-яке замовлення.
Наразі на заводі загалом випускають близько сотні видів продукції. Своєрідним флагманом є кондитерський цех, який працює у три зміни, виготовляючи понад сорок найменувань пряників та печива (з них 7 – глазованих), по три різновиди кексів і бісквітів. Причому цьогоріч вдалося освоїти виробництво двох сортів мармеладу, нових різновидів пряників. Новинки консервного цеху – це соки з місцевої сировини: яблучно-журавлиновий, яблучно-чорничний, яблучно-гарбузовий, яблучно-чорносмородиновий. І це – на додачу до вже відомих соків, що розфасовуються в тару 1 л, 3 л, 0,3 л, повидла на яблучній основі.
Якщо вести мову про модернізацію виробничих потужностей заводу, то у жовтні нинішнього року було встановлено формовочну машину для виготовлення пряників з начинкою. Хоча в цьому контексті слід зауважити, що добре відомі покупцям пряники «Щорський» і «Тульський» робітники кондитерського цеху роблять традиційно вручну.
Стосовно якості продукції місцевих харчовиків, то нарікань на неї від споживачів не надходить. А реалізація доволі широка – це, окрім нашого регіону, Київ, Сумська, Черкаська, Дніпропетровська, Чернівецька області, Молдавія.
Говорячи про сьогодення і майбутнє заводу продтоварів, В.Ф. Кононевич зауважив: попри непрості економічні процеси протягом попереднього десятиріччя підприємство не лише вижило (на відміну від доброго десятка аналогічних заводів нашої області, які зникли), а й міцно утримує за собою вагоме місце в харчопереробній галузі Чернігівщини. Треба сподіватися – у тутешніх харчовиків надалі все складатиметься добре. Принаймні, на їхньому боці висока репутація і вміння гідно долати труднощі сьогодення. А стосовно хороших результатів роботи у 2013-му році, то це обов’язково буде згадано керівництвом підприємства під час святкових новорічних привітань, які виголошуватимуться на адресу працівників і ветеранів виробництва. Адже в усі часи сумлінна робота та подяка за неї були й будуть фундаментом будь-якого успіху.
Олег МІРОШНИЧЕНКО
Фото автора
Керівник підприємства В.Ф. Кононевич, коментуючи підсумки виробничої діяльності, об’єктивно зауважив, що результати досягнуто передовсім завдяки злагодженій роботі всього трудового колективу. Інвестори чітко визначили стратегію розвитку й забезпечили оновлення обладнання, спеціалісти (технологи й майстри) до дрібниць відлагодили процес виробництва, а робітники, маючи належні досвід і профпідготовку, можуть виконати будь-яке замовлення.
Наразі на заводі загалом випускають близько сотні видів продукції. Своєрідним флагманом є кондитерський цех, який працює у три зміни, виготовляючи понад сорок найменувань пряників та печива (з них 7 – глазованих), по три різновиди кексів і бісквітів. Причому цьогоріч вдалося освоїти виробництво двох сортів мармеладу, нових різновидів пряників. Новинки консервного цеху – це соки з місцевої сировини: яблучно-журавлиновий, яблучно-чорничний, яблучно-гарбузовий, яблучно-чорносмородиновий. І це – на додачу до вже відомих соків, що розфасовуються в тару 1 л, 3 л, 0,3 л, повидла на яблучній основі.
Якщо вести мову про модернізацію виробничих потужностей заводу, то у жовтні нинішнього року було встановлено формовочну машину для виготовлення пряників з начинкою. Хоча в цьому контексті слід зауважити, що добре відомі покупцям пряники «Щорський» і «Тульський» робітники кондитерського цеху роблять традиційно вручну.
Стосовно якості продукції місцевих харчовиків, то нарікань на неї від споживачів не надходить. А реалізація доволі широка – це, окрім нашого регіону, Київ, Сумська, Черкаська, Дніпропетровська, Чернівецька області, Молдавія.
Говорячи про сьогодення і майбутнє заводу продтоварів, В.Ф. Кононевич зауважив: попри непрості економічні процеси протягом попереднього десятиріччя підприємство не лише вижило (на відміну від доброго десятка аналогічних заводів нашої області, які зникли), а й міцно утримує за собою вагоме місце в харчопереробній галузі Чернігівщини. Треба сподіватися – у тутешніх харчовиків надалі все складатиметься добре. Принаймні, на їхньому боці висока репутація і вміння гідно долати труднощі сьогодення. А стосовно хороших результатів роботи у 2013-му році, то це обов’язково буде згадано керівництвом підприємства під час святкових новорічних привітань, які виголошуватимуться на адресу працівників і ветеранів виробництва. Адже в усі часи сумлінна робота та подяка за неї були й будуть фундаментом будь-якого успіху.
Олег МІРОШНИЧЕНКО
Фото автора
Комментариев нет:
Отправить комментарий