вторник, 10 декабря 2013 г.

Влада надає допомогу людям з обмеженими фізичними можливостями

Третього грудня у світі відзначається Міжнародний день інвалідів. Цей день був заснований для того, щоб привернути увагу суспільства до проблем людей з особливими потребами. Сьогодні в Україні чисельність осіб з інвалідністю становить близько 2,7 млн. чоловік або 6,1% населення нашої держави.















 "Держава не залишить співгромадян, які мають інвалідність, наодинці зі своїми проблемами. Завдяки забезпеченню належної реалізації Закону України «Про зайнятість населення», який набрав чинності з початку нинішнього року, працевлаштовано кожного другого інваліда працездатного віку. З липня збільшено розмір виплат допомоги на дітей-інвалідів", - зазначив Президент України В.Ф. Янукович.
У рамках відзначення Міжнародного дня інвалідів у територіальному центрі соціального обслуговування РДА пройшов День відкритих дверей, у якому взяли участь голова РДА Олександр Грабовський, голова райради Іван Орда, перший заступник голови РДА Володимир Алєксєєв, начальник управління соцзахисту населення РДА Ольга Запорожець та її заступник Валерій Радибеда, а також депутати районної ради. Провів засідання директор терцентру Михайло Яковець, який підкреслив: «В нашу установу двері відкриті завжди, не тільки сьогодні. Працівники терцентру завжди готові прийти на допомогу всім, хто цього потребує. В тому числі й людям з особливими потребами».
Голова райдержадміністрації О.В.Грабовський поінформував присутніх про засідання обласної колегії, яке відбулося нещодавно і в якому взяла участь міністр соцполітики Наталія Королевська. Приємно, що наш район за підсумками роботи займає сьому позицію в загальнообласному рейтингу. Нарощує виробництво завод продтоварів, розорюються нові землі, які кілька років пустували, закуплено нової сільгосптехніки на 21 млн.грн., проводяться заходи з енергозбереження. В районі вирішена одна з головних проблем - продано ЩЕМЗ і погашено всі його борги. На території колишнього заводу вже ведуться ремонтні роботи, в майбутньому там буде елеватор, а, відповідно, і нові робочі місця. Зачепив Олександр Володимирович і болюче питання заборгованості по заробітній платі. Як пообіцяла міністр Наталія Королевська, ситуація із заборгованістю з заробітної плати працівникам бюджетної сфери буде врегульована вже в грудні. Вона додала, що це питання було і залишається на контролі у влади. Тож є сподівання, що в новий рік бюджетники ввійдуть без боргів.
Не оминув голова РДА у своєму виступі й теми нинішньої ситуації в країні, яка склалася у зв`язку з відтермінуванням Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі: «Нині в інформаційному просторі є багато дезінформації, тож не треба емоційно все сприймати. Курс України на євроінтеграцію залишається незмінним. Але нам дійсно зараз потрібна пауза для нових переговорів з ЄС та Росією, щоб прийняти зважені рішення, які не викличуть негативних наслідків для країни, враховуючи нинішню економічну ситуацію».
Далі учасники заходу поїхали до Нових Борович, де побували в стаціонарному відділенні для тимчасового проживання. Депутати, очільники району разом з директором терцентру М.Яковцем зустрілися з мешканцями закладу та його керівником Наталією Камишною, побачили, в яких гарних умовах живуть нині старенькі й передали їм подарунки.

Лариса МАРТИНЕНКО
Фото Леоніда ШЛОМИ

Комментариев нет:

Отправить комментарий