пятница, 6 декабря 2013 г.

Ольга Запорожець, начальник управління соціального захисту населення: «Ми знаємо потреби людей, для яких працюємо»

Щороку 3 грудня Міжнародний день інвалідів в Україні відзначається на державному рівні, прагнучи привернути увагу суспільства до проблем людей, на долю яких випали нелегкі випробування, котрі потребують захисту, допомоги і всебічної підтримки. Таких у Щорському районі 1,6 тис. осіб у т.ч.
84 дитини-інваліда. За 10 місяців 2013 року засобами реабілітації в районі забезпечено 18 осіб, кріслами колісними (потреба на 2013 рік - 24 крісла-колісні) та 47 осіб іншими технічними засобами. Видано 46 направлень на виготовлення протезно-ортопедичних виробів. З початку року два інваліди війни безкоштовно отримали автомобілі. На черзі ще залишаються 43 інваліди різних категорій
Протягом 10 місяців 2013 року управлінням соціального захисту населення 187 дорослим інвалідам та 88 дітям-інвалідам виплачена державна допомога на загальну суму 2772 тис.грн. Одноразову грошову допомогу надано 6 інвалідам, які опинилися в складній життєвій ситуації на загальну суму 2,7тис.грн.
Не залишається поза увагою і проблема покращення умов проживання інвалідів Великої Вітчизняної війни. Цими питаннями займається створена при райдержадміністрації комісія. Із Бюджету – 2013 району виділено 64 тис.грн. Проведено безоплатний ремонт квартири інваліда війни в м.Щорсі на суму 16,45 тис.грн.
Крім державних, в районі реалізуються соціальні програми, які фінансуються з райбюджету. Це пільги для інвалідів по зору 1 та 2 групи в оплаті за житлово-комунальні послуги; відшкодування вартості проїзду хворим, які отримують програмний гемодіаліз в обласній лікарні.
З початку року територіальним центром соціального обслуговування 352 інвалідам надано послуг з ремонту одягу, взуття тощо. 16 діток з нашого району пройшли курс реабілітації в обласному центрі соціальної реабілітації для дітей-інвалідів. 11 інвалідів отримали безкоштовні путівки на санаторно-курортне лікування, 28 - компенсацію замість невикористаної путівки на загальну суму 8,6 тис. грн.
Хочу наголосити: добре, що поряд з нашими інвалідами є ті, хто хоче допомогти, і ті, хто допомагає конкретними справами - за службовим обов’язком і за покликом серця. І їм, і всім людям з обмеженими можливостями - здоров’я, терпіння, любові та підтримки близьких!

Комментариев нет:

Отправить комментарий