среда, 23 апреля 2014 г.

17 квітня – День працівників пожежної охорони

Майор внутрішньої служби
Одним з найдостойніших представників (з числа ветеранів) цієї служби начальник пожежної частини м.Щорс Роман Силенко називає О.О. Колотушу (на знімку), який віддав цій
благородній справі майже чверть століття. Олексій Олександрович був у числі перших курсантів Черкаського пожежно-технічного училища МВС СРСР, яке відкрилося в 1973 році. Згадує: своїми силами добудовували навчальний корпус, охороняли будмайданчик - паралельно з навчанням. Таке не забувається, скільки б років не минуло (у 2013-му – цілих 40). З усіх (запропонованих на вибір, як кращому в навчанні) місць, де належало розпочинати трудовий шлях, молодий лейтенант внутрішньої служби обрав Чернігівщину. Тут жив його самотній батько. Мати померла, коли Олексію виповнилося 17.
2 серпня 1976 року випускник Колотуша приступив до виконання обов’язків інспектора Держпожнагляду в Щорсі, а через 3 роки став начальником інспекції (йому тоді було всього 23). А через рік сталася ще одна дуже важлива подія в його житті – одруження з дівчиною, в яку закохався з першого погляду (пішов лікувати зуб у стоматполіклініку, де Людмила працювала медсестрою, побачив її, і всі інші дівчата для нього перестали існувати). 37 років разом. Виростили, вивчили доньку та сина. Діждались онуків. Життя вдалося.
У 2001-му майор внутрішньої служби, начальник служби Держпожнагляду Щорського району, начальник ППЧ-64 м.Щорс Олексій Колотуша вийшов на заслужений відпочинок. Але не з його діяльною натурою і не в його віці (всього 45) було займатися домашнім господарством (хоч це дуже непогано виходило). Працював регіональним представником фірми «Універсалмаркет» «Чернігівобленерго», а з 2005 року – начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій РДА.
- Олексій Олександрович надає вагому допомогу нашому пожежно-рятувальному підрозділу, ділиться з молодими своєю професійністю і досвідом, - говорить Р.М. Силенко і просить передати усім вогнеборцям найщиріші вітання зі святом з побажанням життєвої енергії, незборимої волі і стійкості духу, витримки, мужності, здоров’я і щастя.

Комментариев нет:

Отправить комментарий