воскресенье, 27 апреля 2014 г.

Кактуси – рослини Козерогів

Кажуть: побачити уві сні розквітлий кактус – дуже добрий знак. Він передрікає, що незабаром життя стане спокійним і стабільним.



Голова Низківської сільради Людмила Гордієнко бачить розквітлі кактуси часто. Правда, не в сновидіннях, а наяву. У її робочому кабінеті – три вазони з м’ясистими кактусами насиченого зеленого кольору. Зараз один саме цвіте. Квітки великі, білі, зі світло – фіолетовими прожилками. Поєднання недоступності і ніжності.
На інших – бутони. До десятка на кожному. Ото буде краса, як розпустяться!
– Цвітуть щороку, - розказує Людмила Миколаївна. – Дехто з сільчан жартує: мовляв, ви щось знаєте. Нічого подібного. І якось особливо доглядати за ними не виходить. Просто пересадила в різні вазони, бо в одному було тісно.
– Може, кактуси – Ваші квіти за гороскопом, тому й «співіснуєте» з ними так добре?
– За гороскопом я Козеріг. «Мої» квіти – це драцена, фікус, віялоподібна пальма і … кактус. Тільки пустельний. Той, що в кабінеті, звісно, інший. Мабуть, адаптувався.
– Вірите в те, що кактус здатен врівноважити будні?
– Мої – навряд чи. Робота не дасть. Кожний новий день приносить якусь тривогу. Навіть коли нічого не трапляється, все одно непокоюсь про людей на хуторах, де нема й по десятку жилих будинків. Вік більшості з них уже немолодий.
А от що квітучий кактус покращує настрій, нема жодного сумніву. Особливо зворушує поєднання, здавалось би, непоєднаного: тендітних квіток і колючок…

Комментариев нет:

Отправить комментарий