среда, 23 апреля 2014 г.

У Тихоновичах відкрили церкву

Тепер у Тихоновичах на місці, обігрітому сонцем, де прожило стільки поколінь, де всі житейські негаразди долались у праці, де шанується мир і злагода, височіє Свято-Покровська церква.
- Спасибі, що є такі, як він, що не загубилися у цьому вирі буремних подій, не забули про нашу сільську глибинку, - сказала присутня на церемонії відкриття нової церкви справжній
«народний» завгосп її будівництва Ірина Циганок. Це вона разом з іншими небайдужими земляками (приміром, Василь Кузьменко своїм трактором вивіз декілька причепів сміття, Анатолій Савченко днював і ночував на будівництві), представниками підприємств з Тихонович і Гути Студенецької (керівники А.П.Ігнатенко, В.Р. Якобчук) наближала відкриття культової споруди, а усі вони власним прикладом демонстрували любов до рідного краю.
Ігор Рибаков упевнений, що церква є святим місцем духовного просвітництва та очищення, місцем, де панує добро, мир і злагода. Церква навчає нас милосердю, любові до Бога і ближнього. Тому він узяв на себе велику та відповідальну місію — будівництво храмів у своєму окрузі. Виступаючи перед вірянами, Ігор Рибаков сказав: «Були часи, коли руйнували храми, ламали Хрести, топтали святині. Але сьогодні в кожного є можливість відроджувати церкви, бо вони є проявом духовного Царства Божого. А Хрест — символом нашого спасіння. Сьогодні суспільство розуміє, що без відродження раніше втрачених духовних цінностей неможливо збудувати стабільну та сильну державу».
Ігор Рибаков також наголосив, що важливою складовою розвитку України й кожного населеного пункту є духовність людей. А в цьому головну роль відіграє церква і віра в Господа Бога нашого Ісуса Христа.
А батюшкою в церкві став чернігівець отець Деонісій (укр. Денис) (на знімку у центрі), матушкою - донечанка Анастасія. – Молоде подружжя поки що знімає квартиру, але згодом отримає свій будиночок, - розповів нам сільський голова А.М. Бондаренко. Вони вже потроху освоюються, обживаються.
Головне: прихожани отця Деонісія сприйняли як свого, стали ходити на службу, молитися.
Разом з Ігорем Рибаковим відкривати і освячувати тихоновицьку церкву приїхало чимало поважних гостей. Серед них був і Високопреосвященнійший Амвросій, архієпископ Чернігівський і Новгород-Сіверський. Вітаючи усіх з цією подією, архієпископ закликав до примноження в нашому житті милосердя і співчуття до ближніх, зміцнення віри у благодатне оновлення, у все те, що щедро подається від Господа.
За підтримки Ігоря Рибакова в його окрузі вже збудовано й освячено три церкви. Окрім Тихонович, у Білошицькій Слободі Корюківського району та Бутівці Сосницького. Зводяться також храми в Дібрівному Городнянського району та Машевому Семенівського. Для народного депутата будівництво храмів — святий обов’язок і бажання дати можливість кожному знайти душевний спокій, у першу чергу, як людини віруючої.

Фото Олени КОМПАНЕЦЬ

Церква, дарована сільчанам щирим і благородним І.О. Рибаковим. Він не заявляє про себе з екранів телевізорів, не помічений у криках і бійках в стінах Верховної Ради, зате просто живе у людських серцях, і не на словах - на ділі буття наше прагне робити більш духовнішим. І не скупиться на щедрі і добрі справи. Наш депутат ніби притягує до себе, і його хочеться бачити знову.

Комментариев нет:

Отправить комментарий