среда, 30 апреля 2014 г.

Знайшли злодіїв, що позбавили дітей молока

Про крадіжку корови в кучинівській родині Станіслава та Оксани Шишів «Промінь» розповідав 5 квітня. Крадії вивели з сараю тільну корову в ніч з 22 на 23 березня. Собаку, щоб не гавкав, придушили мотузкою.


Сліди привели до сараю Оксаниного дядька Миколи Мелащенка. Але він від усього відхрещувався. Мовляв, у цей час взагалі був не дома, а у родича.
– У результаті проведення слідчих дій з’ясувались фігуранти цього злочину, - говорить начальник Щорського РВ УМВС Андрій Зеляк.
Ними виявились близькі родичі – рідна (по матері) Оксанина сестра та її двоюрідний брат.
Обоє прийшли з тюрми минулорічної осені – кожен відсидів за крадіжку.
21-річна Галина Шпуренко оселилася в Кучинівці у батьків, а на 4 роки старший від неї Микола Герасименко поїхав в Остер до дружини (вона там навчається).
Як все трапилось, з’ясовує слідство. Але ясно одне – корови дітям ніхто не поверне. Її продали заїжджим комерсантам начебто за три з половиною тисячі.
– Миколина дружина обіцяла повернути гроші, та що ми за них купимо? Хіба козу, - плаче Оксана.
І то – якщо поверне. Вона – студентка, Микола Герасименко офіційної роботи не має.
Чоловік довго не зізнавався у скоєному, хоч приїздив у Кучинівку, коли була скоєна крадіжка. Переконував: виїхав з села ще 22-го (в суботу) і добирався до Остра автостопом. Але змушений був змінити свідчення, бо знайшлися свідки, що бачили його в селі наступного дня. Згадали також, як чоловік питав адресу комерсантів, котрі закуповують худобу, і ще багато деталей, які вказували на його причетність до злочину.
Нині Галина Шпуренко та Микола Герасименко перебувають під домашнім арештом.
Оксана у розпачі. І від втрати, і від того, що не чужі цинічні, а рідні люди виявилися ворогами її дітям. Як пояснити це маленьким?
Хто захоче допомогти родині, її адреса відома: с.Кучинівка, Шиш Оксана Миколаївна.

Комментариев нет:

Отправить комментарий