понедельник, 14 апреля 2014 г.

Якщо ви купили курчат бройлера

8 квітня Щорське птахопідприємство ТОВ «МК «Добробут» завезло добових курчат породи Ландгут Бройлер кросса «ROSS-308». Заступник директора підприємства Валентина Пилипенко вирішила дати кілька практичних порад тим, хто хоче зайнятися вирощуванням і відгодівлею м’ясної породи птиці:



– Ми закуповуємо курчат у вітчизняного виробника. Тим часом прабатьківське поголів’я завозять із-за кордону. Те, що це – високоякісна птиця, перевірено часом. Адже частину завезеного молодняка ми залишаємо в себе і дорощуємо. Зазвичай ми задоволені. А от частина наших споживачів нарікає: гроші заплатили немалі, а віддачі немає. Тому людям, які купуючи добових курчат чи підрощених нами за 30-40 днів до 2-2,5 кг, слід суворо дотримуватися технології.
Найголовніше з перших днів годувати курчат стартовим комбікормом. Далі йде аж 4 види ростового. Що ж роблять мешканці району, які вигодовують бройлерів? Купують комбікорм здебільшого на базарі, який не відповідає вимогам, виробник його невідомий. До того ж, має значно занижений показник якості. Наше підприємство співпрацює з «Миронівським хлібопродуктом». Комбікорми у них найякісніші й найдешевші.
Хочу наголосити, що для курчат бройлера особливо важливий протеїновий (білковий) комбікорм. До складу потрібного для птиці комбікорму входить соєва макуха, суха свиняча кров, рибний компонент. До того ж він збалансований так, щоб давати високу обмінну енергію. Цей комбікорм не може бути дешевим. Купуючи на базарі курчат, не полінуйтеся проконсультуватися, як і чим їх годувати.
Хочу зауважити, що зазвичай великі птахофабрики у продаж викидають вибракуваних курчат. Тож раджу купувати і курчат, і підрощену птицю там, де ви в будь-який момент можете отримати кваліфіковану консультацію. Наші спеціалісти завжди до ваших послуг. Приміром, якщо вашій птиці три тижні – все одно їй потрібен віковий комбікорм. А якщо її вага досягла 2,5 кг – тільки тоді можна переводити на домашні харчі. Але все одно конче потрібно давати багату на білки макуху.
Можете зазирнути до Інтернету й звідти отримати повну інформацію. До речі, вміст протеїну в комбікормі (не менше 40%) ви можете перевірити лабораторно. Якщо харчі не відповідають вимогам, тоді й кури виростають то цибаті, то не так швидко додають у вазі, мають іще якісь відхилення.
Учені довго працювали над виведенням бройлера: один вид має великі гомілки, в іншого розвинута грудка – кому що більше до вподоби.
Хочу повернутися до того, із чого розпочала: перш, ніж звинувачувати реалізаторів курчат, уважно проаналізуйте, чи правильно – за технологією – ви їх вирощували. Та птиця, яку ми реалізуємо, відповідає усім вимогам. Ми на підприємстві виростили сотні тисяч бройлерів. Усе залежить від якості комбікормів. Адже у нас ви купуєте вакцинованих курчат, які отримали необхідні вітаміни. Далі успіх залежить лише від вас.

Комментариев нет:

Отправить комментарий