понедельник, 21 апреля 2014 г.

Професіонали сцени підтримали наших прикордонників

Для сільчан це був Великодній подарунок, а для відділу прикордонної служби Гірськ – заряд бадьорості на тривалий час.





Саме таку мету і ставив перед собою колектив академічного ансамблю пісні і танцю Державної прикордонної служби України, що завітав у село з концертом. Був «важкий» день - понеділок (14 квітня), без тепла і сонця.
Незатишно і похмуро було в місцевому будинку культури (нема електричного освітлення). Та й взагалі – останні події в країні не налаштовували на мажорний лад. Але після перших концертних номерів усе це забулося, щезло, витіснене позитивом. Відразу встановився зв’язок сцени і залу. Пісню «А на плечах у нас зеленые погоны» разом з солістом ансамблю Антоном Медалістом співав увесь присутній на концерті відділ прикордонної служби. Тому слова «Нельзя нам спать, когда другие люди спят» сприймалися особливо.
А ще прикордонники вражали своєю шляхетністю. Коли на сцену вийшла з піснями, які створила, співачка Олена Лукашова, військові підвелися і слухали її стоячи – на знак вдячності, бо Олена приїхала в Гірськ у день свого народження (до речі, ювілейний). Даруючи їй квіти, один з прикордонників опустився на коліно – зал вибухнув оплесками. Оплески не стихали впродовж усього концерту. Програма його першої частини – своєрідний гімн мужності захисникам Вітчизни. У ній, крім пісень, присвячених прикордонникам, зокрема, попурі на тему пісень про війну, довоєнні танці, далі – афганська тема. Друга частина концерту – лірична, весела, запальна. Артисти, серед яких – лауреати престижних конкурсів, виступали перед провінційними глядачами, як на урядовому концерті (такі у ансамблю – не рідкість). Це дуже зворушувало.
Судячи з настрою прикордонників, можна з упевненістю сказати: поставленої мети колектив ансамблю досяг. І зробив це блискуче, неабияк порадувавши і сільчан своїми виступами.

Комментариев нет:

Отправить комментарий