четверг, 10 апреля 2014 г.

Люди, котрі обмежують себе в їжі, – довше живуть

Якщо організм отримує мало калорій, уповільнюється обмін речовин, а разом з цим і його старіння. Як наслідок, збільшується тривалість життя. Різні вчені проводили дослідження на тваринах і довели, що при бідному раціоні у тих дійсно збільшилась тривалість життя, а також зменшився ризик онкозахворювань.


Австралійські вчені із університету в Сіднеї вважають, що при обмеженні в харчуванні клітини ДНК використовують більше запасних поживних речовин і краще відновлюються при пошкодженні. Тобто підвищується внутрішньоклітинний метаболізм, у результаті чого старіння загальмовується, а ризик розвитку онкозахворювання знижується.
Однак, спеціалісти попереджають, що в умовах дикої природи тварини навряд чи протрималися б на голодній дієті. Адже при обмеженому раціоні зменшується маса м’язів, знижується імунітет. У такому стані тварина не може утікати від хижаків, добувати собі їжу.
Через це людям, які важко працюють, особливо фізично, ведуть активний спосіб життя, не варто обмежувати себе в харчуванні. Але також важливо пам’ятати, що шкідливо переїдати. Саме через те, що багато хто дозволяє собі зайве, і виникає захворювання.
Відомо, що народи, які живуть у горах, вважаються довгожителями. У них здорові, натреновані серця, майже не трапляються ні інсульти, ні інфаркти.
Їдять на Кавказі в основному сир, бринзу, зелень і лаваш, а у свята – баранину.
Здоров’я і тривалість життя залежать від багатьох факторів. Коли людина віддає перевагу корисній їжі, займається фізкультурою і спортом, не має шкідливих звичок, до того ж у неї гарна спадковість, вона точно може стати довгожителем.

Комментариев нет:

Отправить комментарий